Notiser 4. april

Mot ny kontrakt for Pjanic

La Gazzetta dello Sport rapporterer i dag at det nærmer seg enighet om en ny avtale mellom Roma og Miralem Pjanic. Bosnieren har vært sterkt lenket til en overgang til Paris St. Germain, som denne uken slo Chelsea 3-1 hjemme i den første kvartfinalen i Mesterligaen. Pjanics nåværende kontrakt utløper til sommeren neste år, og det er ventet at en ny avtale vil strekke seg frem til 2018. Avtalen vil blant annet innebære en betydelig lønnsøkning for 24-åringen slik at han vil tjene om lag 4 millioner euro i året. Avtalen skal etter sigende også inneholde en klausul som gjør at Pjanic kan forlate Den evige stad dersom et tilbud i størrelsesorden 30 millioner euro legges på bordet.

Totti og Toni utelates fra Italias bruttotropp til VM?

Like ved Stazione Termini, i kontorene til Il Corriere dello Sport, ligger de heller ikke på latsiden i dag. Til tross for at Cesare Prandelli tildigere har operert med en «er du god nok er du gammel nok»-tilnærming til landslagsuttakene, ryktes det nå at han som prinsipp ikke vil ta ut spillere over 35 år i bruttotroppen til sommerens VM. Med unntak av Pirlo og Buffon da, selvsagt. Dette går i første rekke utover navn som Francesco Totti og Luca Toni, som begge har prestert svært godt til nå i årets Serie A. Etter alt å dømme ser Francesco uansett ut til å trives bedre i kinosalen sammen med Ilary og Morgan de Sanctis. Under aldersgrensen ryktes det imidlertid at både Antonio Cassano, Thiago Motta og Alberto Gilardino vil bli tildelt en plass i troppen. I bruttotroppen er det også ventet at Prandelli vil finne plass til Daniele De Rossi og Mattia Destro. Alessandro Florenzis deltagelse spøker det imidlertid for.  

Totti & De Sanctis, Cinema

Naingolan vrakes til VM?

En annen som kan være ute i kulden under sommerens VM er belgieren Radja Nainggolan. Midtbanespilleren har blitt sparsommelig brukt av landslagssjef Marc Wimots på grunn av sterk konkurranse fra blant andre Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Axel Witzel, Marouane Fellaini, Kevin Mirallas, Dries Mertens (…hold ut), Mousa Dembele, Nacer Chadli og Timmy Simmons. Hovedpersonen selv avviser at det ligger en konflikt med landslagstreneren bak de seneste utelatelsene, og innrømmer at han føler han fortjener å bli tatt ut. Det synes vi også han gjør, og regner Belgia som en av de mest spennende outsiderne under sommerens VM i Brasil.

Overgangsrykter

Det er ventet at det vil skje noe på venstrebacksfronten til Roma til sommeren. Hverken Torosidis, Dodo eller Balzaretti har overbevist i posisjonen i år, selv om de to førstnevnte har gjort en godkjent jobb. Nå ryktes det at Roma og Milan kjemper om underskriften til Newcastle-back Davide Santon. Det tidligere Inter-talentet har snart tilbragt tre sesonger hos the Magpies. Alex Bonnot, en av Gervinhos støttespillere, avviser at det foreligger en klausul i ivorianerens kontrakt som innebærer at han kan følge i trener Rudi Garcias fotspor ut Olimpico, skulle et slike eventualiteter slå til og et tilbud på 5 millioner euro legges på bordet. Agenten til Adem Ljajic avviser på sin side at Roma har til hensikt å selge serberen denne sommeren, heller ikke til Tottenham. – Det foreligger ingen slike signaler, sier han. Roma har i mars vært lenket til PSGs Javier Pastore. Ha en god helg!