Destro brøt forbannelsen

Forrige gang Roma slo Cagliari borte var i 1995. Brønnøysunds Avis hadde nettopp blitt Norges første nettavis, Bosmandommen ble avsagt i EU-domstolen og Sun Microsystems lanserte et programmeringsspråk ved navn Java. Den gang kunne Roma mønstre Aldair i forsvar, Luigi Di Biagio på midtbanen og Abel Balbo på topp, sammen med en viss Francesco Totti.

I dag fikk Totti hvile til fordel for et angrep ledet av Mattia Destro, med Gervinho og Florenzi på hver sin kant. På midtbanen tok Miralem Pjanic, Daniele De Rossi og Radja Nainggolan oppstilling, med Romagnoli og Maicon på hver sin back og Benatia-Castan som europas beste midtlås. At Morgan De Sanctis fikk være sint i mål overrasker vel ingen.

Roma har hatt mange vonde opplevelser på Sardinia de siste årene, og hadde Mauricio Pinilla vært bedre på hodet hadde trenden kanskje fortsatt, men chileneren klarte ikke å styre innlegget fra Dessena i mål. Cagliari viste tenner i åpningsfasen, og et frispark fra Nene duppet faretruende nærme det lengste krysset i De Sanctis’ mål. Miralem Pjanic pådro seg et mildt sagt unødvendig gult kort, og vil dermed måtte stå over neste ukes kamp mot Atalanta.

Men nå har det seg sånn at Mattia Destro for alvor er tilbake fra skaden som gjorde han utilgjengelig mer eller mindre hele høstsesongen, og det har diverse forsvarsrekker i Serie A fått unngjelde for den siste tiden. Et nydelig samspill mellom Gervinho og Destro endte med at ivorianeren serverte en ball Destro med den største letthet sendte i nettaket bak en sjanseløs Avramov. 1-0 til Roma.

Sjansene tørket ut etter målet, og spillerne fokuserte på å plukke opp kort. Romagnoli og Destro rakk hvert sitt før beste, og Destro inntar dermed tribunen sammen med Pjanic neste runde. Hvorfor dommer velger å gi Destro kort for et fall han ikke engang prøver å få frispark for vet ingen.

Andre omgang åpner med at Florenzi også pådrar seg en suspensjon for neste uke, og om ikke Adem Ljajic får spilletid i Roma-Atalanta så spørs det om ikke serberen må begynne å se seg om etter ny klubb. Radja Nainggolan spiller kanskje stadig med leggskinn som bærer byemblemet til Cagliari, men han viste liten nåde mot sin gamle klubb når han serverte Destro i forkant av 2-0: et presist gjennomspill og en kontrollert avslutning av Destro etterlot Cagliaris offsidefelle (og håp om tre poeng) fullstendig strandet.

All lufta gikk ut av hjemmelaget drøyt 20 minutter senere, da Florenzi serverte spissen på bakerste stolpe. Alene med nettmaskene gjorde Destro ingen feil, og 3-o og Destros første hattrick for Roma var et faktum. Det er Destros 13. på 18 Serie A-kamper denne sesongen, hvorav kun 12 har vært fra start. Er det stadig for tidlig å booke flybillett til Brasil for Mattia, Cesare Prandelli?

Det siste som skjedde i en kamp Roma for det meste hadde full kontroll på var at Mehdi Benatia gjorde en uhyre sjelden feil. Marokkaneren felte Pinilla i Romas 16-meter, og chileneren gjorde ingen feil fra 11 meter. 3-1, og Romas defensivt briljante statistikk denne sesongen pådro seg en ørliten ripe i lakken. Det sier så uendelig mye om hva Rudi Garcia har prestert når et baklengsmål på stillingen 3-0 (borte mot et lag Roma har slitt mot i 18 år) fortoner seg som et irritasjonsmoment…

Roma har gjort jobben sin, så da gjenstår det bare å se om Napoli og Juventus holder følge. Førstnevnte møter et formsvakt Parma borte kl 20:45 i kveld, mens beltevognen fra Torino tar imot et Livorno på desperat jakt etter poeng og fornyet kontrakt i Serie A…

God søndag folkens!