Oppsummering mars: Det defensive til topps!

Med mars vel blåst forbi er det nok en gang på tide å ta en liten oppsummering av Roma-spillernes prestasjoner. 4 seire, 1 uavgjort og 1 tap ble fasit  for måneden og det er ingen tvil om at de mest sentrale i det defensive arbeidet har stått frem denne måneden. Spillere med fire kamper eller mer har blitt vurdert:

Kamper i mars

Roma 0-0 Inter

Napoli 1-0 Roma

Roma 3-2 Udinese (Totti, Destro, Torosidis)

Chievo 0-2 Roma (Gervinho, Destro)

Roma 2-1 Torino (Destro, Florenzi)

Sassuolo 0-2 Roma (Destro, Bastos)

 

1. Mehdi Benatia

Snitt mars: 7,00

5 kamper – 450 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 8,5 – 7 – 6,5 –  N/A – 6,5

Snitt totalt: 6,96

28 kamper – 2485 minutter – 5 mål – 0 assist

Marrokkaneren var i følge våre spillervurderinger best i mars og har nå tatt over toppen på det totale snittet. Hadde noen susende taklinger mot Napoli som sikret at Roma ikke slapp inn enda flere mål og vurderingen på 8,5 i den kampen la mye av grunnlaget for at Benatia er måndens spiller. Har i de andre kampen prestert på det jevne til Benatia å være (som er veldig bra). Ble suspendert for sesongens 8 gule kort mot Udinese og sto over kampen mot Torino da Rafael Toloi tok plassen fra han.

2. Morgan De Sanctis

Snitt mars: 6,92

6 kamper – 540 minutter – 4 innsluppet

Spillervurderinger: 6,5 – 8 – 7,5 – 6,5 – 6,5 – 6,5

Snitt totalt: 6,61

30 kamper – 2700 minutter – 15 innsluppet

Med 4 nye «Clean Sheets» har nå De Sanctis fullt på kontoen til 20 smulteringer i løpet av sesongen, til sammenligning holdt Stekelenburg nullen 13 ganger i løpet av sin tre år lange karriere i Roma. At Roma tjente(!) 4,5 millioner euro på «keeperbytte» er helt latterlig å tenke på. Selv om ikke prøvelsene alltids er så mange tar han alltid det han skal ta med den største sikkerhet. Det er trygt å vite at vi endelig har en trygg og god sisteskanse som slipper inn minst av samtlige lag i de fem største ligaene i snitt.

Inter-Roma serie A

3. Leandro Castan

Snitt mars: 6,83

6 kamper – 540 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – 8 – 6,5 – 6 – 8 – 6,5

Snitt totalt: 6,68

28 kamper – 2461 minutter – 0 mål – 1 assist

Castan lever trygt og rolig i kulissene bak Benatia, men når «sjefen selv» var ute med karantene mot Torino styrte brasilianeren forsvarsrekken på ypperlig vis. Tok godt vare på debutanten og landsmannen Rafael Toloi i tillegg til å være en bauta selv. Merkelig nok så hadde nok Castan scoret mye høyere om det ikke hadde vært for Benatia ettersom det er veldig lett å sammenligne de to trekker Castan ofte det korteste strået. Mars har i følge våre spillervurderinger vært Castans nest beste etter at han scoret 7,0 i oktober hvor Roma holdt nullen (og vant) i samtlige 4 kamper. Uansett har Castan så langt har en strålende sesongen og på sett og vis er det synd at han har Benatia som makker…

castan torino

4. Mattia Destro

Snitt mars: 6,8

6 kamper – 412 minutter – 4 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – N/A – 7 – 6,5 – 7,5 – 7

Snitt totalt: 6,75

16 kamper – 940 minutter – 10 mål – 1 assist

Romas toppscorer fortsatte å bøtte inn mål i mars etter comebacket i desember og står nå bokført med 10 scoringer. Med 4 strake kamper på rad med scoring kan en ikke annet enn å si at Destro legger inn de aksjene han kan for å bli tatt ut til VM. I forhold til fjoråret setter nå Destro de fleste sjansene han får, men han kommer samtidig ikke til så veldig mange og det er veldig merkelig hvor få sjanser Destro har etter han har satt inn sitt første i kampen. Muligens er det bare undertegnede som har inntrykket av at Destro ikke er like aggressiv utover kampen som i åpningsminuttene. I snitt så har Destro brukt 28 minutter på å finne veien til nettmaskene fra han har entrer gressmatta. Dog skal ingenting tas fra mannen som har sikret trepoengere på rekke og rad etter et halvt år på sidelinjen.

5. Radja Nainggolan

Snitt mars: 6,75

6 kamper – 533 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 7,5 – 7 – 7 – 5,5 – 7

Snitt totalt: 6,86

11 kamper – 884 minutter – 1 mål – 1 assist

At denne mannen muligens går glipp av VM er en skandale, selv om troppen til Belgia er sterk burde Nainggolan absolutt ha noe der å gjøre. For Roma var Nainggolan dyr etter overgangen fra Cagliari i januar, men signeringen har absolutt vært verdt det. Nainggolan har vært trengende til Romas midtbane og tilføyer noe helt unikt og ihvertfall nå som Strootman er langtidsskadd. Har kun spilt to kamper etter overgangen med en vurdering under 7,0 og bidrar både defensivt og offensivt gjennom hele kampen med sin store arbeidskapasitet. Er nesten litt trist for et Roma-hjerte å se at han kamp etter kamp overgår De Rossi ferdighetsmessig.

radja nainggolan genoa

6. Gervinho

Snitt mars: 6,42

6 kamper – 534 minutter – 1 mål – 3 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 6,5 – 6,5 – 6,5 – 7,5 – 6

Snitt totalt: 6,67

26 kamper – 2140 minutter – 6 mål – 9 assist

Man viste fra før av at Gervinho skulle være uforutsigbar, men få hadde vel satt penger på at Gervinho skulle bli serien assistkonge. Selv om han har noen flere kamper enn Totti har ivorianeren de samme statistikkene når det kommer til målpoeng og det er meget imponerende. Er blitt litt veikere med driblingene sine og er ikke like giftig med sin avslutninger som tidligere, men avleveringene hans er det sjeldent mye å si på. Med tanke på hvor spilletid han har er det nesten måpeløst hvor mye han fortsatt løper i samtlige 90 minutter og virker å ha en motor som aldri går på tomgang.

 

7. Alessio Romagnoli

Snitt mars: 6,4

6 kamper – 430 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 6,5 – N/A – 6 – 6,5 – 6,5

Snitt totalt: 6,5

8 kamper – 555 minutter – 0 mål – 0 assist

Etter å ha prøvd et utall antall venstrebacker etter at Riise forlot klubben for tre år siden er det muligens at den beste av dem har vært i klubben helt fra starten av. Romagnoli har vært den beste venstrebacken til Roma denne sesongen og om det sier mest om konkurrentene eller han selv kan diskuteres. Spiller på høy sikkerhet og er ikke like offensiv som de andre, men den omskolerte midtstopperen gjør det godt når han får en ving i mot seg en mot en. Presterer jevnt og gjør sjeldent feil og viser i en alder av kun 19 år en veldig god spillforståelse. Romeren bidrar dog ikke veldig mye offensivt som sine konkurrenter og har ikke den innleggsfoten enda som trengs for å bli med opp i angrep.

alessio romagnoli

8. Vasilis Torosidis

Snitt mars: 6,38

4 kamper – 314 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – N/A – 7 – 6 – N/A – 6,5

Snitt totalt: 6,58

14 kamper – 1002 minutter – 1 mål – 0 assist

Scoret sitt andre ligamål for Roma på vakkert vis mot Udinese, men utenom det har alt ellers vært helt ok for grekeren. Er faktisk den backen med høyest gjennomsnitt denne sesongen og Torosidis er en veldig god mann å ha i troppen ettersom han kan bekle begge backene samt er trygg og rutinert. Er ikke like mye involvert i spillet som Maicon og til tider savner man tilstedeværelsen og rutinen til brasilianeren når grekeren er på banen. Torosidis viser absolutt at han har noe på dette nivået og gjøre, men det er sjeldent man blir blendet av hans prestasjoner.

9. Miralem Pjanic

Snitt mars: 6,25

6 kamper – 468 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – 6,5 – 6,5 – 6 – 6 – 6,5

Snitt totalt: 6,71

29 kamper – 2183 minutter – 4 mål – 5 assist

Pjanic og Roma er i kontraktsamtaler om dagen og det er muligens det går litt ut over spillet til bosnieren. 4 millioner euro i året for det Pjanic har prestert på banen i det siste er litt i overkant av det Roma kan ta seg råd til (etter undertegnede sin mening). Som den offensive kraften i midtbaneleddet burde man kunne forvente litt mer sjanseskapning og nøkkelpasninger. Dog så har Pjanic vist hva han er god for tidligere og den prisen er nesten uvurderlig (sist nå mot Parma, men den kampen blir tatt med i neste oppsummering).

Spillere med 3 vurderinger:

Rodrigo Taddei: 6,66

Francesco Totti: 6,50

Maicon: 6,33

Alessandro Florenzi: 6,00

Daniele De Rossi: 6,00

Michel Bastos: 5,50

 

 

 

Rudi Garcia

Snitt mars: 6,58

6 kamper – 4 seire – 1 uavgjort – 1 tap

Trenervurdering: 6 – 6 – 7 – 7 – 7 – 6,5

Snitt totalt: 6,95

Har begynt å gjøre kampene i overkant spennende ved å ikke drepe kamper vi kontroller fra start til slutt. Muligens har franskmannen hatt litt motivasjonsproblemer ovenfor laget den siste tiden med tanke på at Roma befinner seg i en litt merkelig tabellsituasjon hvor det både er langt opp og langt ned. Det er uansett ingenting som skal tas fra Garcia når han faktisk har fikset det største problemet Roma har hatt de siste sesongene ved å vinne de kampene Roma er favoritter, særlig i bortekamper mot svakere motstand. Man kan mulig utsette litt på byttene han gjør ettersom det etter undertegnede sin mening litt for sjeldent vi får se noen av de spennende ungguttene han tar ut i kamptroppene.

rudi garcia 3

 

 

 

 Topp 5 totalt (min. 15 kamper)

1. Mehdi Benatia 6,96

2. Francesco Totti 6,85

3. Kevin Strootman 6,78

4. Daniele De Rossi 6,75

5. Miralem Pjanic 6,70