Garcia: Lover å lenke seg fast i porten til Trigoria om Pjanic selges

Den italienske avisen Corriere della Sera, hadde denne helgen et lengre intervju med romatrener Rudi Garcia. Der svarte Garcia på alt fra spørsmål om sin far Jose Garcia, familieforhold og hvordan det var å overta et Roma, som akkurat hadde tapt i finalen av Coppa Italia mot erkerivalen Lazio.

PREFETTO HA DECISO, ROMA-NAPOLI SI ANTICIPA AL VENERDÌ

Roma var i krise etter å ha tapt finalen i Coppa Italia i mai, men nå har jo roma en rekord-sesong og er fortsatt med i Scudetto-kappløpet.

«Å tenke positivt er i min natur. Jeg takler ikke negative personer. Man må bare se seg rundt og se hvor heldige man faktisk er.»

«Jeg visste hva jeg gikk til når jeg kom, og jeg visste at vi måtte vinne for å komme ut av den onde tankesirkelen. Jeg forstod at det kom til å bli en vanskelig oppgave, men jeg sa at vi måtte bevege oss videre. Jeg liker en utfordring.»

«Jeg møtte Walter Sabatini, og han fortalte meg at han nok hadde valgt en annen trener, men jeg fikk en følelse at etter møtet så forandret han mening.»

«Når jeg kom spurte jeg om tilitt. La meg bevise at vi sammen kan gjøre det bra. Nå har supporterne sett et samlet lag, som aldri gir opp. Jeg er stolt over å se at supporterne er gladere, men jeg kjenner fortsatt ikke denne byen så godt. Det er enkelt når en trener vinner, så jeg er ikke naiv med tanke på dette.»

Garcia ble også spurt om forholdet til spillere, blant annet Ljajic, som ved flere anledninger er puttet på sidelinjen snarere enn på banen.

«Han har scoret fem mål, og fem assist, så jeg kommer ikke til å glemme han. Jeg ble sint på han i Napoli, etter Jose Callejon scorte, fordi det var så soleklart at Ljajic her skulle ha gått i forsvar. Hvis jeg kan gjøre han en sterkere og raskere spiller, kan han etter min mening bli så god som Eden Hazard.»

Hvis Roma selger Pjanic, vil du lenke deg fast i porten til Trigoria?

«Jeg lover!» Lo Garcia

«Roma har scoret med 17 forskjelige spillere, men når det kommer til overgangsmarkedet så snakker folk bare om spisser. Mattia Destro har for ikke lenge siden akkurat kommer i sjakk etter en alvorlig skade, så vi har ikke sett den ekte Destro enda.»

«Jeg viste Mattia noen videor av Tevez, Suarez og Higuain. De scorer som han, men presser også motstanderen og du kan se at de hater å tape. Mattia må slappe litt mer av.»

Garcia mener at dette er en ny era for lage, uavhengig om Roma vinner Scudetto eller ikke.

«Å vinne Roma-derbyet i høst fikk oss til å bevege oss fremover med mer selvtillitt. Å vinne mot Juventus i Coppa Italia, viste oss at vi ikke må frykte noen.»

«Hvis vi setter ny klubb rekord for poeng i en sesong, vil det gi styrke til gruppen. Hvis vi ikke fullfører sesongen som nummer en, så vil vi være nummer to.»

Garcia ble også spurt om hvordan har håndhever disiplin i stallen. Ville han ha sendt en spiller i dusjen om han kom et minutt for sent, slik som Luis Enrique gjorde i Roma?

«Jeg har aldri skutt meg selv i foten:»  Svarte garcia på det. 

Hvis en spiller slo en medspiller, men ingen visste om det, ville du har dekt over det?

«Jeg ville først snakket til den ene spilleren, så den andre, så begge to samtidig. Det er mange mtåter å straffe spillere på, uten å skade hele laget. Hvis du ikke lar en spiller komme nær ballenpå en hel uke, da får du se hvordan han spiller.»

Ville du ha foretrukket å jobbe med Fransesco Totti når han var 27, istedet for 37?

«Men nå har jeg jo en mer erfaren Fransesco. Han har selvfølgelig ikke fysikken som han hadde for 10 år siden, men har en et geni.»