Taddei: «Jeg har aldri ønsket å forlate Roma»

8295b5a71c926c34dd5b4333837362bb-86294-1396471686I et intervju med Corriere dello Sport sier Rodrigo Taddei at har aldri har angret på at han valgte Roma fremfor Juventus da han forlot Siena for ni år siden.

 

Du nyter det beste øyeblikket i denne fasen av karrieren, hvordan føler du deg?

– Jeg føler meg bra, jeg har fått sjansen i en annen posisjon enn tidligere. Treneren har tro på meg, og jeg har blitt vant til rollen raskt. Jeg tror jeg har gitt en positiv respons til hans forventninger.

Garcia har forberedt deg på å spille i den rollen siden den dagen han kom til klubben.

– Ja, med en gang. Når han kom til klubben fortalte han meg at han ville ha meg til å spille i den posisjonen.

Du har ventet på dine muligheter i flere måneder. Du har vært ute av laget i lang tid, men du har jobbet hardt, vært konsentrert og aldri gitt opp. Hva er hemmeligheten din?

– Jeg tenker alltid tilbake der alt startet, fra der jeg først startet som en profesjonell fotballspiller. Hvis jeg hadde vært svakere psykisk, ville jeg kanskje ikke ha fått denne muligheten, for å spille vanskelige og viktige kamper må du være fokusert. Min familie har også støttet meg i vanskelige tider, da var den nesten ingen andre ved siden av meg.

Den kvelden, den feiringen etter målet mot Parma, når du løp mot Curva Sud og var i ferd med å klarte opp på tribunen for å omfavne fansen. Hva var det du skrek til dem?

– Det er mellom oss, det var et svært følelsesladet øyeblikk. De støttet meg i vanskelige tider, og da fikk jeg sjansen til å gjøre gjengjeld. Jeg ropte forza Roma, daje Roma. Jeg så gleden i ansiktene til menneskene som var foran meg. Det var ekstraordinært, når jeg tenker på det får det meg til å skjelve.

Takket være din erfaring har du omfavnet det nye prosjektet med entusiasme.

– Jeg har et godt forhold til treneren, som jeg har hatt med alle trenerne jeg har hatt. Han har lært meg mye som har hjulpet i den nye posisjonen. Jeg lærer fortsatt selv om jeg er 34 år. Du kan lære hver dag, du må bare ha et ønske om det og forstå verdien av den personen som står foran deg. Du vet at det han forteller deg er logisk. Han viser at han har mye erfaring.

Er Garcia en trener som lærer fotball?

– Absolutt. Han er en allsidig trener, det er mer enn en måte å spille fotball på for han. I løpet av uken jobber han hardt for å forberede seg til kampene, og han forteller deg alt om motstanderen du er i ferd med å møte. Det er en av grunnene til at Roma har opplevd stor suksess denne sesongen.

Hva er deres nåværende mål?

– Vi tenker på å fullføre sesongen godt. Vårt mål var å avslutte så høyt oppe som mulig på tabellen. Ingen forventet dette, og styret fortjener ros for å ha valgt en utmerket trener og funnet gode spillere med talent, lyst og vilje til å lære. Roma nyter en sesong fylt med gode prestasjoner. Forhåpentligvis vil vi fortsette på samme måte helt til slutten.

Hva er dine mål?

– Jeg ønsker å være en viktig spiller, jeg har fortsatt det samme ønsket som da jeg var en liten gutt. Jeg ønsker fortsatt å spille og å være ute på banen. Vi må fullføre denne sesongen også, så får vi se.

Er det for tidlig å snakke om din fremtid i klubben? For noen dager siden sa du at du ikke ønsket å være en byrde.

– For øyeblikket ønsker jeg ikke å snakke om en ny kontrakt. Jeg ønsker å fullføre sesongen godt, noe jeg alltid har ønsket å gjøre, så får vi se. Denne klubben kommer snart til å oppnå store ting og spille på en ny stadion. Både jeg og mine lagkamerater var veldig spente under presentasjonen.

Du har tidligere hatt sjansen til å forlate klubben.

– Fra den første dagen jeg kom har jeg aldri ønsket å forlate Roma. Jeg har jo spilt for andre lag, for ni år siden, men jeg har følt at Roma ville være stedet der jeg ville være fornøyd. Jeg tok ikke feil. Jeg har hatt en respektabel karriere i denne drakten og det er fortsatt ikke over for meg.

Hva forventer du av de siste ukene av sesongen?

– Det er ikke over, vi vil forsette å tro på oss selv til det er matematisk umulig. Vi kommer til å møte noen gode lag, men vi håper at noe positivt vil skje oss.

Har du noen gang angret på at du valgte Roma fremfor Juventus da du forlot Siena for ni år siden?

– Jeg angrer ikke på noe, jeg valgte en stor klubb som ga meg alt og som har gitt meg mange spesielle øyeblikk.

Du ville ha vunnet mer med Juventus, og du har vært nær ved å vinne tittelen to ganger med Roma.

– Jeg angrer ikke. Å tape en kamp er alltid en skuffelse for meg, jeg går på banen for å vinne og for å gjøre supporterne fornøyde. Jeg kunne ha vunnet mer med Juventus, men med all respekt for dem, så ville jeg ikke byttet noe av det jeg har vunnet med Roma med noen av titlene til Juventus. Jeg har et unikt forhold til denne klubben.

 Hvilke trenere har hatt størst innflytelse på din karriere?

– Spalletti har lært meg mye, og Garcia har gitt meg sjansen til å spille i en viktig posisjon. Jeg lærer fortsatt mye av han.

Er det likheter mellom Spalletti og Garcia?

– Vi koser oss nå som vi gjorde under Spalletti, men nå med mer modenhet og med bevisstheten om å ha god kvalitet.

Hvis du hadde fått oppfylt ett ønske, hva ville det være?

– Jeg skulle gjerne vært ni år yngre, så min tid i Roma ville startet på nytt igjen. Jeg ønsker å holde det gående. Jeg har ikke gitt meg selv en dato for når jeg skal pensjoneres, jeg vil spille så lenge jeg er i stand til det, så skal jeg henge opp støvlene mine og si til alle: Det var en glede.

Til slutt, hva er dine tanker om utestengelsen til Destro?

– På meg virker det ofte som at det bare er Roma som blir straffet.