Foran Roma – Atalanta

Endelig er det helg igjen, og enda viktigere  for mange romanisti, endelig er det kamp. Roma skal ta imot gudinne-dyrkerne fra Bergamo for lørdagens kveldskamp, og det er et Atalanta-lag med vind i seilene som kommer på besøk til hovedstaden. Før forrige helgs meget overraskende hjemmetap mot Sassuolo, sto nemlig Stefano Culantuonos menn med seks strake seire, inkludert sterke borteseire mot både Lazio og Inter.

Roma har også hatt en sterk periode siden tapet i Napoli for en drøy måned siden, og står med fem strake tre-poengere. Foran denne kampen vil imidlertid Rudi Garcia ha en relativt sterkt svekket lag å plukke fra i forhold til disse fem foregående. Som kjent er Mattia Destro suspendert i fire kamper etter å ha blitt pålagt tre sådan som følge av slaget mot Davide Astori forrige helg,i tillegg til en ordinær suspensjon for gule kort. Selv om Rudi Garcia har uttalt at Roma har en sjanse til å vinne anken mot forbundet, er det få som har troen på at de kommer til å snu i sin avgjørelse – noe vi uansett ikke vil vite innen den 17. april.

I tillegg er Mehdi Benatia ute skade og er ikke forventet å være tilbake før om fire uker, noe som åpner for et helbrasiliansk midtstopperpar i form av at Rafael Toloi tar marokkanerens plass ved siden av Castan. Videre er både Pjanic og Florenzi ute med gule kort, noe som betyr at Rodrigo Taddei får en ny kamp fra start på Olimpico. Som om ikke dette var nok, har Francesco Totti trent alternativt de siste dagene, og ’de lærde strides’ om hvorvidt Rudi Garcia vil velge å bruke han fra start eller ei.

Sett i sammenheng med Destros fravær, åpner det seg for at både Ljajic (endelig, spør du artikkelforfatteren) og Bastos trolig vil få muligheten til å vise seg frem fra start. Vi tror dermed på foelgende startellever:

4-3-3: De Sanctis – Romagnoli, Castan, Toloi, Maicon – Nainggolan, De Rossi, Taddei – Bastos/Ljajic, Ljajic/Totti, Gervinho

For Atalantas del er lyder skadelisten som sådan: Cazzola, Scaloni, Brienza og Max Moralez er ute, selv om kun sistnevnte er et betydelig savn for de blåsvarte. I tillegg er Del Grosso suspendert til oppgjøret, mens Stendardo er tilbake i midtforsvare etter å ha vært ute under forrige ukes tap mot Sassuolo. Dette betyr en sannsynlig startellever som ser slik ut:

4-4-2: Consigli – Brivio, Yepes, Stendardo, Benalouane – Bonaventura, Migliaccio, Cigarini, Estigarribia – Denis, De Luca

German Denis er alltid en trussel om han har en god dag, og unggutten De Luca har også vist tidvis gode takter når han har fått muligheten denne sesongen. La oss håpe at savnet etter Benatia ikke vil bli for stort.

Kampen sparkes i gang klokken 20:45 og vises på Canal9.

God helg!