-Vi har ikke gitt opp Scudettoen ennå

 

Taddei, Ljajic og Gervinho sto for scoringene da Roma slo Atalanta 3-1 lørdag kveld. Dermed er avstanden til Juventus kuttet ned til fem poeng, med fem kamper igjen. 

taddei atalanta

Atalanta greide ikke å hamle opp med Roma som med en kamp mer spilt er kun fem poeng bak Juventus som møter Udinese på mandag, og selv om det ser vanskelig ut har Rudi Garcia fortsatt ikke gitt opp Scudetto for sesongen.

«Nå må vi fullføre sesongen med så mange seire som mulig for 1.plassen er fortsatt innenfor vår rekkevidde.»

Rudi Garcia ser som kjent oppover på tabellen, men hvis en ser nedover vil logisk nok en Lazio-seier i morgen sørge for at Roma er klar for gruppespillet i Champions League neste sesong, og Garcia har allerede lagt målsetningen for turneringen:

«Vi vil være med å konkurrere i Champions League, ikke bare være med. Vi vil bygge et lag som er gode nok for å kvalifisere seg fra gruppespillet. Det er mange gode lag i Europa og Roma ble ikke bygd på en dag.»

Når det gjelder selve kampen var flere sentrale spillere ute for Roma, men Rudi Garcias lag gikk ut på sitt sedvanlig vis med høyt press og høy aggressivitet noe som gav allerede resultat etter 13 minutter da Rodrigo Taddei viste at det fortsatt er fotball i kroppen til tross for alderen. Den 34-årige brasilianeren fant sin 12 år yngre landsmann Dodo med en fin gjennombruddspasning før unggutten gjengjeldte det hele med akrobatisk pasning tilbake til Taddei som fyrte ballen i målet bak Consigli.

For med Destro ute grunnet suspensjon virket det til tider rimelig tomt med rødkledde inne i boksen foran Consigli til tider og flere langskudd ble avfyrt uten at noen av dem var i nærheten av å kopiere Taddei sitt skudd. Dog så reproduserte Roma scoringsoppskriften like før pause da brasilianerne var byttet ut med italienere med et innslag av serber som fikk æren av å prikke inn det andre målet. Totti slo en høy ball inn til De Rossi som hadde gode muligheter til å avslutte selv, men istedet for å score sitt første mål siden serieåpningen valgte han heller å ende sin over to år lange «assisttørke» da han gav ballen videre til Adem Ljajic som fikk en enkel jobb å sette ballen i mål til 2-0.

Atalanta som hadde seks strake seire før forrige helgs tap mot Sassuolo hadde usedvanlig lite å stille opp med i første omgang og det ble ikke bedre for laget fra Bergamo da Roma vartet opp med nok et mønsterangrep rundt timen spilt. Totti regisserte nok en gang angrepet da han sendte av gårde ballen til Ljajic fra sin usedvanlige deilig hæl før serberen sendte av gårde en pasning til Gervinho som lurte offsidelinja før han smalt inn Romas tredje scoring for kvelden og kampen var så og si punktert.

Laget fra Bergamo kom seg virkelig og ville virkelig redusere tapet så mye som mulig og kom på flere farlige overganger før Migliaccio headet inn et trøstemål på en vakker heading drøye 10 minutter før slutt.

Det ble kun med det ene målet for Atalanta sin del og nok en gang sendte Roma motstanderlaget hjem fra Olimpico hjem med 0 poeng og en dårlig opplevelse. Roma på sin side kontrollerte nok en gang det hele inn, men det blir nok tøffere når Fiorentina skal slås i Firenze neste helg.

 

Kampinfo:

Roma 2-0 Atalanta

Roma: De Sanctis; Maicon (78′ Romagnoli), Toloi, Castan, Dodo; Taddei, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Totti (76′ Bastos), Ljajic (87′ Ricci)

Atalanta: Consigli; Benalouane, Stendardo (73′ Lucchini), Yepes, Brivio; Estigarribia (66′ Baselli), Cigarini, Migliaccio, Bonaventura; De Luca (59′ Livaja); Denis

Mål: 13′ Taddei, 45′ Ljajic, 63′ Gervinho, 78′ Migliaccio

Gule kort: 6′ Stendardo, 32′ Cigarini