Spillervurderinger Roma-Atalanta

Morgan De Sanctis – 6,5: Har god kontroll på det meste og er stødig. Gjør dog unødig mye ut av et innlegg fra Livaja i andre omgang. Kan ikke lastes for scoringen.

Maicon – 6,0: Om ikke Morgan kan lastes for scoringen kan nok den brasilianske backen ta på seg litt av skylda. Hadde spenst som en tepose i duellen med Migliaccio. Bra med offensivt, men som før litt lite sluttprodukt, har blant annet voldsomt mye luft under et par innlegg. Farlig frempå med et skudd Consigli måtte slå ut til corner.

Rafael Tolói – 6,5: Solid kamp fra leiesoldaten, uten at det var fryktelig mye å gjøre. Spiller på det enkle og effektive. Må snart bestemme seg for om han skal ha mohawk eller ikke, nå er det bare en mellomting.

Leandro Castan – 7,0: Mest sannsynlig en vanlig Castan-opptreden, men ser alltid litt bedre ut når Benatia ikke er der for å stjele rampelyset i kraft av å være fantastisk. Forsvarets ubestridte leder i nevnte marokkaners fravær. Takler, bryter og starter angrep.

Dodó – 7,0: Har virkelig potensialet til en god back dersom har får litt mer orden på det defensive. Godt trent herremann som ikke slutter å bidra fremover. Fantastisk innsats i forkant av det som ender opp med en målgivende pasning til Taddei på 1-0. Skulle hatt en målgivende til, men Gervinho misset etter Dodós strålende medtak på brystet og påfølgende pasning.

Daniele De Rossi – 7,5: Så god har vi ikke sett De Rossi på mange, mange, mange, mange kamper. Jobber mer vertikalt enn horisontalt, noe som kler ham godt. Til og med de dårlige vurderingene endte godt på lørdag, som da han sklitaklet i egen seksten, men fikk klarert ballen med en liggende brasse. Aldeles strålende assist til Adem Ljajic, og akkurat de løpene inn i boks skulle vi så gjerne sett mye mer til fra De Rossi.

Rodrigo Taddei – 7,0: Herlig scoring fra brasilianeren som moser ballen ned i bakken før ferden fortsatte inn i maskene. Er fotballklok og utmerket med ball. Mangler en del på forsvarsbiten, men ikke nok til at det hadde betydning lørdag kveld.

Radja Nainggolan – 6,0: Desidert svakest på midten. Slet med i avleveringene og brant en gedigen sjanse. Elendig sveis.

Gervinho 7,0: Snurra rundt med Atalanta-forsvaret innledningsvis. Var med i det magiske angrepet som kulminerte med Ljajic-scoring. Viste nydelig avslutningsteknikk da han la på til 3-0, men får trekk for en klassisk bom etter tidligere nevnte forarbeid av Dodó.

Francesco Totti – 7,0: Roma scorer mål når Totti er på banen, så også lørdag kveld. Spiller opp De Rossi før 2-0, og Ljajic før 3-0 med en vintage Totti-hæl. Manglet prikken over i’en, men en bedre kamp fra Il Capitano enn vi har sett på en stund.

Adem Ljajic – 7,5: Serberen fikk endelig tillit fra start og takket Garcia ærbødigst. Ikke den mest markante da Roma tok tidlig grep om kampen, men kom mer med etterhvert. Hadde et frispark fra voksent hold som hadde fortjent en bedre skjebne. Setter et enkelt mål og gir som seg hør og bør kreditten til De Rossi. Flott assist til Gervinho på 3-0. Et aldri så lite comeback fra Adem.

Bastos, Romagnoli, Ricci (N/A): Ikke nok spilletid til vurdering.

Rudi Garcia – 7,5: Offensiv fra start med Dodó og Ljajic på bekostning av Romagnoli/Torosidis og Bastos og lykkes på alle måter med laguttaket. Skjønner at unggutter kan få muligheten på tampen og forholder seg til a-lagsansennitet når Romagnoli og Ricci får prøve seg foran Mazzitelli og Berisha. Irriterer seg nok over baklengsmålet.