Florenzi: «En drøm som går i oppfyllelse»

0cea5ece3ca8e018710e68f06fdeb92e_crop_northRoma-fødte Alessandro Florenzi sier det er en drøm å få spille for klubben han støttet som ung.

Den 23 år gamle midtbanespilleren er snart ferdig med sin andre fulle sesong med Roma. Per dags dato står han oppført med 6 mål og 4 assist på 33 kamper (21 fra start) denne sesongen.

 

En drøm

Florenzi er født i Roma og har vokst opp som supporter av klubben. Han legger ikke skjul på hvor stolt han er over å spille for laget han fulgte i barndommen.

– Jeg har uten tvil en god følelse av stolthet. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa han til La Freccia.

– Roma har hjulpet meg til å ta nye steg og å bli en profesjonell spiller for det laget som jeg alltid har støttet. Jeg kunne ikke håpet på noe bedre, nå trenger jeg bare å holde det gående og jobbe for å fortjene å bli her. Jeg nyter å spille uansett hvor Rudi Garcia ber meg om å spille. Jeg liker å spille i alle de forskjellige posisjonene på midtbanen.

– Jeg konsentrerer meg bare om Roma. Jeg bruker å se de andre lagene på TV, men bare med kritiske øyne, ikke som en supporter. Det er en del av jobben min, å studere andre rivaler hjelper meg å lære og forstå bevegelsene til spillere som har mer erfaring enn meg.

 

Italias sjanser i VM

Etter debuten mot Frankrike i 2012 står Florenzi oppført med fire kamper og ett mål for Italia. Han håper som alle andre å få ta del i sommerens store begivenhet.

– Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig å møte England i den første kampen. Du må gjøre det bra fra begynnelsen av, enten du møter god motstand eller et lag med litt mindre erfaring. Det er ikke rom for å gjøre feil, hvis du gjør det kan du ryke ut.

– Vi har en stor gruppe bestående av erfarne spillere som er ikoner og unge talenter. Jeg håper selvsagt å få være en del av det.