Forhåndsomtale: Fiorentina – Roma

Tidligere Roma-stjerne Vincenzo Montella møter gamlelaget sitt igjen, når hans lilla menn fra renessansestaden møter gladiatorene fra hovedstaden. Det er klart for et episk oppgjør mellom renessansen og barokken, vin-regionen og pavesetet, Firenze mot Roma. Det er rett og slett påskeaften-kamp av romersk kaliber mellom Fiorentina og Roma.

_71613296_romavfiorentina-gervinhoafp

Med seg  har Fiorentina tre seire, et tap og en uavgjort bak seg i sine fem siste kamper. Sist søndag var Fiorentina i Verona for å møte en annen tidligere Romakjenning, nemlig Luca Toni, der endte kampen 3-5 med seier til viola, noe som satte fart i grintaen til laget som igjen har tro på å ende på en tredje plass.

Fiorentina ligger an til å ende på en fjerdeplass på tabellen etter årets sessong, og ligger for øyeblikket godt plantet mellom Napoli og Internazionale, med ni poeng opp til Napoli og fem poeng ned til Inter.

I hovedstaden er forberedelsene til morgendagens oppgjør i full gang på tross av påskehøytiden. Laget møttes på Trigoria fredag formiddag for en siste trening før kampen, der var temaet balinnehavelse, taktikk og skyting.

Skjærtorsdag var saken til Destro oppe i rettsystemet for å anke på avgjørelsen om å måtte stå over tre kamper. Der fallt Romas anke, og sanksjonen ble opprettholdt. Derfor må Destro stå over helgens oppgjør, og heller stå opp igjen på den tredje kamp.

Forventet lagoppstilling:

FIORENTINA (4-3-1-2): Neto; Tomovic, Savic, Rodriguez, Pasqual; Aquilani, Borja Valero, Ambrosini; Pizarro; Matri, Cuadrado
Utilgjengelig: Hegazi, Mati Fernandez, Rossi, Rebic, Gomez
Må passe seg for gult kort: Neto, Compper, Pasqual, Ambrosini, Aquilani, Matri, Matos

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Toloi, Castan, Dodo; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Ljajic, Totti, Gervinho
Utilgjengelige: Benatia, Balzaretti, Strootman
Suspandert: Destro
Må passe seg for gult kort: Romagnoli, Taddei, Nainggolan

Dommer: Mazzoleni

Avspark er klokken 21.00, og kampen vises på Canal 9. Kommentator er Øyvind Johannesen.