Neste stopp: Champions League

Nainggolan sendte den evige stad til himmels lørdag kveld da hans scoring i Firenze ble kampens eneste og Roma er dermed igjen med i Europas gjeveste klubbturnering neste sesong. 

Nainggolan Fiorentina

 

Det er tre år siden sist Roma var med i Champions League og lørdag kveld ble det endelig klart at Roma er minimum garantert 2.plass i årets Serie A og er der dermed kvalifisert til gruppespillet til neste års turnering. Det ble på langt nær så høydramatisk som i de to foregående oppgjørene på Artemio Franchi da avgjørelsen har kommet helt på tampen, men resultatet ble for tredje gang på rad 1-0 til gjestene fra Roma.

For utenom et par langskudd fra Cuadrado og co så var det Roma som styrte kampen tdilig og på stillingen 0-0 fikk Gervinho alle tiders sjanse da han ble spilt igjennom av Adem Ljajic, men ivorianeren greide ikke å plassere ballen mellom stengene.

Nevne Ljajic valgte dermed kvarteret senere og spille igjennom Radja Nainggolan fremfor Gervinho og det gav avkastning da belgieren pirket inn 1-0 til Roma.

Da tidligere Fiorentina-spiller Adem Ljajic hadde vist seg veldig aktiv i åpningen prøvde spillerne i lilla som hadde gått motsatt vei å svare på serberens lekenhet, men verken David Pizzarros eller Alberto Aquiliani var i nærheten av å true Morgan De Sanctis som nok en gang denne sesongen stengte buret.

Med en 1-0 ledelse til pause hadde ikke Fiorentina noe annet valg enn å gå høyt ut i andre omgang og satte Roma under et press hvorav Stevan Savic var nærmest da han på nærmest blankt hold presterte å få ballen over mål fra 5 meter etter et godt slått frispark fra Ilicic.

De siste 20 minuttene besto i et åpent spill, men Viola greide ikke å få utlikningen de jaktet så sårt og det kunne virke som om spillerne var mer opptatt av å rope på straffe enn å faktisk få avfyrt skudd.

Roma vant dermed kampen 1-0 og er nå 14 poeng foran Napoli med 12 poeng igjen og spille om, Juventus på sin side er fortsatt 8 poeng foran og kampen om Scudetto lever fortsatt og verken Adem Ljajic eller Rudi Garcia har gitt opp håpet:

Ljajic: «Det var viktig å vinne, vårt mål var å få 2.plassen, men vi gir ikke opp før det er over.»

Garcia: «Jeg er glad på guttenes vegne, de fortjener dette og vi kan fortsatt drømme om 1.plassen.»

Spillerne er godt i gang med en liten feiring i garderoben, men forhåpentligvis blir den ikke altfor lang ettersom  over 50 nordmenn drar nedover til fredag for å overvære Roma-Milan.

 

 

 

roma fiorentina

 

Romas lag: De Sanctis; Maicon, Toloi, Castan, Dodo (80′ Torosidis); Pjanic, De Rossi, Nainggolan, Gervinho, Totti (75′ Florenzi), Ljajic (80′ Bastos).