De utlånte

 

 

Sommeren nærmer seg med stormskritt og flere spillere er på vei tilbake til Roma etter endt låneavtale, her er hvordan noen av de mest profilerte har gjort det i klubbene de har vært lånt ut til denne sesongen. 


Viviani, Borriello, Angel

 

José Ángel (Real Sociedad)

28 kamper – 1 mål – 6 assist – 5 gule kort – 0 røde kort

 

Vår kjære José Ángel fikk det ikke særlig til i sin debutsesong i Roma under Luis Enrique i 2011/2012 og ble lånt ut til Real Sociedad den påfølgende sesongen. I fjor ble det kun 2 ligakamper fra start for venstrebacken som har rukket å bli 24 år. I år har den faste venstrebacken Alberto de La Bella vært en del skadet og José Ángel har fått flere sjanser for laget som foreløpig befinner seg på 6. plass i La Liga. I løpet av denne sesongen har 24-åringen spilt i Champions League samt svekket tittelhåpet til Barcelona ved å slå de for to måneder siden. Om Ángel returnerer til Roma og blir en del av troppen til Rudi Garcia neste sesong er uvisst, men med tanke på konkurransen som er på venstrebacken nå er det heller tvilsomt om spanjolen figurerer i tankene til Garcia. Ángels scoring for Real Sociedad kan du se her:

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=rZ85piVOFuc[/youtube]

 

Junior Tallo (AC Ajaccio)

19 kamper – 5 mål – 1 assist – 3 gule kort – 0 røde kort

21-åringen som punkterte sommerens kamp mot MLS All-stars har denne sesongen vært å finne i jumboplasserte Ajaccio i Ligue 1 og klubben har allerede rykket ned med kun 20 poeng på de 34 spilte kampene. Tallo kom tidlig i fokus i Ligue 1 da han på komisk vis filmet seg ufrivillig ut av banen på båre da tidligere Lazio-spiller og nå Ajaccio-trener Fabrizio Ravanelli byttet ut Tallo som slettes ikke var skadet og episoden endte opp i det komiske slaget (se video under). Med sine fem scoringer er han toppscorer for klubben som må belage seg på å tilbringe neste sesong i Ligue 2.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=b8bL1tHMrtY[/youtube]

 

Marquinho (Hellas Verona)

11 kamper – 0 mål – 1 assist – 1 gult kort – 0 røde kort

Brasilianeren signerte en låneavtale med Hellas Verona i vinter og er muligens en brikke i puslespillet som skal ende opp med at Iturbe tar turen til den evige stad denne sommeren. Marquinho har vært fast på midtbanen etter overgangen og har kun sittet på benken ved to anledninger, blant annet da laget tapte hele 5-0 mot Sampdoria. Mest sannsynlig vil Marquinho forbli i Verona neste sesong også hvis Iturbe-overgangen skal bli gjennomført.

Federico Viviani (Pescara/Latina)

17 kamper – 4 mål – 2 assist – 3 gule kort – 0 røde kort

22-åringen fikk noen kamper under Luis Enrique i 2011, men har siden det vært utlånt til klubber i Serie B og var i høst plassert i Pescara hvor han var litt ut og inn av laget før han pådro seg en skade like før jul. I vinter skiftet midtbanespilleren beite og dro til Latina som ligger på 2. plass i Serie B og kjemper så absolutt om opprykk til Serie A. I Latina har Viviani spilt samtlige kamper og kapteinen for U21-laget til Italia har vekket interesse hos flere engelske Premier League-klubber. For noen uker siden sa Viviani at han ville fly over til England etter sesongen og møte de ikke navngitte klubbene før han returnerer til Trigoria for å snakke med Roma om fremtiden.

Marco Borriello (West Ham)

2 kamper – 0 mål – 0 assist – 0 gule kort – 0 røde kort

Mannen som avgjorde den 10. strake seieren i høst mot Chievo har siden januar befunnet seg i London nærmere bestem West Ham. Borriello har ikke slått helt til i Premier League og det har blitt med kun to innhopp for klubben som er trygt plassert over nedrykksstreken på en 12. plass. Det kan virke som om Borriello returnerer til Roma i sommer og det blir nok en gang et overgangsvindu hvor det handler om å finne en klubb som kan overta den skyhøye lønningen til spissen som har en kontrakt som går ut sommeren 2015.

 

 

All statistikk er hentet fra transfermarkt