Roma banket Milan

Roma slo Milan 2-0 på Stadio Olimpico igår kveld etter scoringer av Miralem Pjanic og Gervinho. Begge lag kom til oppgjøret med solide seieresrekker, og det var knyttet en viss spenning til hvorvidt Milan kunne klare å demme opp for Romas formidable offensiv under Rudi Garcia. Blant de mest forventningsfulle på tribunen satt  stod en gjeng norske romanisti på gruppetur med Roma Club Norvegia. Det skulle bli en historisk aften for disse tilreisende.

Lagene stilte med følgende mannskap:

Roma: De Sanctis; Maicon (Torosidis 83), Toloi, Castan, Dodo; Pjanic (Taddei 86), De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Totti (Florenzi 76), Ljajic

Milan: Abbiati; Bonera, Rami, Mexes, Constant; Montolivo, Muntari (Essien 58); Honda (Robinho 80), Kaka, Taarabt; Balotelli (Pazzini 69)

Det begynte jevnt og når halvtimen var spilt var nok de fleste milanisti godt fornøyd med kamputviklingen. Milan kom mer og mer med etter lovende takter fra Roma og Ljajic innledningsvis, og så ut til å gå til pause med et uavgjort resultat. Da tok imidlertid Miralem Pjanic frem dribleferdighetene sine. En etter en ble Milan-supporterne sendt ut i diverse kiosker og pølseboder på Stadio Olimpico før ballen ble ekspedert til side for Christian Abbiati. 1-0 til Roma, og ville jubelscener foran Curva Sud.

Etter pause kontrollerte Roma kampen. Totti og hans rekkekamerater Ljajic og Gervinho trillet ball i hatt sammen med Pjanic og De Rossi fra midtbaneleddet. Sistnevnte skal også ha solid ros for sin defensive innsats kampen igjennom hvor han nøytraliserte blant andre Riccardo Montolivo og Sulley Muntari. I det 65 minutt kom uttelingen når Totti avsluttet en contring, hvorpå Gervinho satte inn en ikke altfor god retur fra nevnte Abbiati. Selv om det var en snau halvtime igjen punkterte scoringen mye av spenningen i kampen og resten forløp mest som en transportetappe.

Til slutt tar vi med at Radja Nainggolan plukket opp et gult kort som gjør at han må stå over neste kamp mot Catania 4 mai. Rafael Toloi hinket også av banen etter en meget stygg ettersleng fra Robinho, som definitivt burde ført til rødt kort. Vi orker ikke engang nevne hva som bør bli utfallet derom presedensen fra Caso Destro legges til grunn.

Helt til slutt tar vi med oss andre omgangs virkelig store underholdning. Mario Balotelli ble forklarlig nok, men likevel noe overraskende, tatt av banen midtveis i andre omgang når Milan trengte scoring. Balotelli hadde spilt aldeles forferdelig og vært mer opptatt av å filme og falle (ASRoma.no er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne lenker), men Milans offensive slagkraft blir ikke styrket med Giampaolo Pazzini. Etter heftig diskusjon med Seedorf og annet personell på benken ble Balotelli sittende med ryggen vendt mot Romas mål, for å demonstrere at han ikke brydde seg om kampen. Etter kampen havnet han så i verbalt slagsmål med Sky’s ekspert Giancarlo Marocchi, som hevdet at Milan-spissen beveget seg for lite. Mario Balotelli svarte diplomatisk at Marocchi ikke hadde «peiling på fotball» uten å utdype nærmere hva han mente med dette. En kan lure på hva en ustabil Balotelli i det hele tatt gjorde i mixed zone etter denne kampen… Balotelli avsluttet kvelden med å tvittre at han «deler Italia i to, mens resten av verden støtter ham». Vel, han om det.

Det har hvilt en forbannelse over de offisielle gruppeturene til Roma Club Norvegia. Under ledelse av Erlend Drotninghaug snudde det endelig for supporterklubben vår i år. Den norske gruppen med tilreisende kan nå nyte resten av helgen i Roma vel vitende om at Scudetto-håpet fremdeles lever.