Mercatorykter 30/4

 

De to tidligere kollegene Walter Sabatini og Franco Baldini hadde i går en litt uformell prat som i følge Corrielle dello Sport skal ha endt opp i en diskusjon om muligheter å få Erik Lamela på lån den neste sesongen. I retur skal Franco Baldini ha ønsket å få Tin Jedvaj på lån. Den unge serberen var nære på å signere for Tottenham i sommer, men endte til slutt opp i Roma hvor han kun har fått ett innhopp denne sesongen. Paulinho, Sandro og Vertonghen skal også ha blitt diskutert mellom de to.

Det er tydelig at Sabatini jakter i England om dagen og etter å ha forhørt seg om mulighetene i Tottenham har 58-åringen gått videre til Chelsea hvor Romelu Lukaku kan komme på et to-års langt lån i følge Il Messaggero. Lukaku har denne sesongen vært utlånt til Everton hvor han har scoret 14 mål, men Mourinho skal ennå ikke være overbevist om at belgieren er klar til å være førstevalg neste sesong. Med seg fra «Chelsea» kan han få med seg landsmannen Thibaut Courtois som har stått i mål for Atletico Madrid denne sesongen. Låneavtalen med spanjolene går ut etter denne sesongen og Chelsea skal muligens være interesserte i å finne en ny klubb til den belgiske målvakten hvorav Roma skal være en av de interesserte.

Roma skal ha hatt to representanter i Istanbul de siste dagene i følge LaRoma24 og har snakket med agenten til midtbanespilleren Salih Ucan som spiller for seriemesterne Fenerbache. Kontrakten til den 20 år gamle midtbanespilleren går ut i 2017 og presidenten i klubben har uttalt at Ucan er fremtiden til klubben, men ettersom laget er utestengt fra europeiske turneringer kan muligens Roma friste for den unge tyrkeren noe agenten absolutt ikke utelukker: «Vi får se hva som skjer til sommeren.»

Dagens mest overraskende nyhet er at Bayern München skal være interessert i José Ángel, det melder flere tyske og spanske medier onsdag. Ángel er for tiden utlånt i sitt andre år i Real Sociedad og skal angivelig imponert tildligere Roma-spiller Josep Guardiola såpass at han skal være en av flere spillere han vurderer som venstreback til neste sesong. Ángel var i søkelyset til Barcelona da han enda spilte for Sporting Gijon og Guardiola var trener for de regjerende spanske seriemesterne.

Appropos Barcelona har vår marokkanske venn Mehdi Benatia blitt linket dit de siste månedene etter en strålende sesong i Roma. Onsdag formiddag fjernet  imidlertid midtstopperen all tvil til side da han fortalte TMW: «Framtiden? Jeg vil ikke forlate Roma, men det er klubben og trenerer som bestemmer. Velger Roma å selge meg på grunn av økonomiske problemer forlater jeg dem for dems eget beste og ikke for meg selv.»

Genoa skal være klare til å ta imot Marco Borriello for tredje gang når spissen returnerer til den evige stad fra West Ham denne sommeren i følge Di Marzio. En overgang hvor Genoa tar hele lønningsposen til 31-åringen er heller usannsynlig, men de skal være interesserte i å hente Borriello på lån i det siste kontraktsåret han har med Roma.

Borussia Dortmund er på jakt etter midtspiss ettersom Lewandowski forlater klubben i sommer og en av alternativene skal være Mattia Destro i følge La Stampa. Serie As toppscorer Ciro Immobile skal være tyskernes førstevalg, men ettersom deleierskapsavtalen mellom Torino og Juventus kan gjøre det vrient er Destro et hett alternativ i følge avisen.

Litt vanlige spillernyheter til slutt; Radja Nainggolan er suspendert til helgens oppgjør mot Catania etter å ha pådratt seg gult kort i fredagens kamp mot Milan, mens Gervinho på sin side får mest sannsynlig litt velfortjent hvile i helgen etter å ha startet samtlige kamper siden slutten av november og det er ventet at Florenzi og Ljajic tar plass på hver sin side av Totti. Kampstart mot Catania er søndag kl. 15.00