Siste elefantjakt på en stund

Rudi Garcia tar søndag turen nedover til Sicilia for å jakte en siste gang på de sicilianske elefantene før Serie B-dyrene skal få bryne seg på den kriserammende klubben.

Benatia Catania

Etter en meget overraskende 8. plass i fjor har ting gått tungt for denne sesongens eneste lag fra Sicilia. Sisteplass og seks poeng opp til trygg grunn gjør tingenes tilstand klart før Romas visitt; kun seier er godt for Catania om håpet om å være en del av Serie A neste sesong fortsatt skal være intakt. 4-0 tap forrige helg mot Hellas Verona smakte dårlig hos supporterne som nå krever at laget skal stille med Primavera-laget mot Roma ettersom A-laget ikke drakten verdig. Etter to perioder med Rolando Maran og en kort periode med Luigi De Canio er det nå Maurizo Pellegrino som styrer laget og 48-åringen går ikke med på å supporternes krav og kommer til å stille med sitt beste tilgjengelige mannskap. Det laget blir uten Nicolas Spolli som er ute med skade fra forrige uke i tillegg til Belluschi og Almiron. Keeper Andujar som er klar for Napoli neste sesong er på kant med klubben og er fryst ut av sammen med landsmann Pablo Alvarez og de to argentinerne er dermed ikke med.

Rudi Garcia har tatt mange rekorder og brutt mange forbannelser denne sesongen, men selv med kun tre kamper igjen av sesongen hadde det vært fint og tatt knekken på Catania i deres egen hjemby ettersom det er hele 44 år siden sist. Dog så vant Roma «borte» mot Catania i 2007, men den kampen ble spilt i Lecce. Noe som er enda viktigere enn den rekorden er at uten Roma-seier søndag så blir offisielt Juventus seriemestre. Torino-laget har ikke gått på de smellene som vi gjerne hadde håpet på, men den teoretiske muligheten er fortsatt til stedet med seier søndag. For at det skal skje så må Rudi Garcia mest sannsynlig gjøre endringer i forsvarsrekka; Rafael Toloi som storspilte mot Milan sist helg er ute, i tillegg er Castan og Benatia usikre til kampen men begge bautane er tatt ut i troppen. Ved verst tenkelig scenario blir det til at Romagnoli går inn og spiller stopper sammen med De Rossi eller Jedvaj. Blir De Rossi flyttet ned kan det bli duket for noen unggutter på midtbanen sammen med Pjanic (Nainggolan suspendert) hvor Mazziatelli kan ta den ene plassen og Florenzi/Taddei den andre. Tidligere i uken ble det spekulert i om Gervinho endelig skulle få seg litt hvile, men med de store problemene bakover i banen blir det muligens enda en kamp for ivorianeren sammen med Totti og Ljajic på topp. Mattia Destro har fortsatt en kamp igjen å sone.

Forrige gang lagene møttes ga Mehdi Benatia med sine to scoringer en perfekt førjulsgave da laget feide Catania av Olimpico og stoppet ikke før det sto 4-0. Sist Roma tok turen til Sicilia for å møte Catania endte det med 1-0 tap da Alejandro Gomez avgjorde kampen en halvtime før slutt.

 

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

CATANIA (4-3-3):  Frison; Peruzzi, Spolli, Gyomber, Monzon; Plasil, Lodi, Rinaudo; Barrientos, Bergessio, Leto

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodo; Pjanic, De Rossi, Taddei; Ljajic, Totti, Gervinho

 

En ting er klinkende klart etter oppgjøret Stadio Angelo Massimino; enten så rykker Catania ned eller så vinner Juventus (muligens skjer begge deler). Svaret får søndag på Canal 9 fra kl. 15.00.