På trynet i Catania, igjen

Greit nok at søndagens kamp mot Catania ikke hadde allverden å si for Roma, ettersom 2. plassen har vært et faktum i et par uker nå. Men en mulighet til å sende møkka-laget Catania ned i Serie B byr seg ikke hver dag, og sånn sett var dagens tap svært tungt å svelge. For så omfattende most som Roma ble av Elefant-banden i dag må man nesten tilbake til Hannibal og Puner-krigene for å finne maken til.

Med Destro og Nainggolan suspendert og Toloi og Benatia ute med skade var det et noe svekket Roma som tok oppstilling på notorisk lite Roma-vennlige Stadio Angelo Massimino. Castan og Romagnoli utgjorde midtlåsen i forsvaret, mens De Rossi, Taddei og Pjanic inntok midtbanen. I angrep stilte Totti, Florenzi og Ljajic, og dette var og er i utgangspunktet et lag som skal ha få problemer med å gjøre kål på det som må sies å være det verste Catania-laget siden forrige gang de var i Serie B. Men så lett var det visst ikke.

Ikke overraskende var Catania vesentlig mer motiverte, og spilte tidvis skjorta av et Roma-lag hvor de fleste spillerne ga inntrykk av å være preget av en heller fuktig bytur dagen i forveien. Når Mariano Izco avsluttet en kontring med å dunke kula i nærmeste hjørne, med forsvaret som hjelpesløse tilskuere, og De Sanctis plukket ballen ut av eget nett for første, men dessverre ikke siste gang…

1-0 ble til 2-0 etter 34 minutter, og igjen var det Izco som noterte seg i målprotokollen etter bra forarbeid av Bergessio. Igjen var Roma-forsvaret nærmest apatisk, og selv Morgan De Sanctis så ut som om han kjedet seg mer enn noe annet. En som derimot ikke hadde tatt sommerferie riktig ennå var, som alltid, Francesco Totti, som fikk æren av å avslutte et helromersk mål: En langpasning fra De Rossi ble stusset videre fra Florenzi til Kapteinen, som dunket ballen midt i mål på halv volley fra 10 meter (heldigvis hoppet/datt Frison feil vei).

Rudi Garcia bestemte seg for å prøve å kickstarte laget ved å ta ut en totalt usynlig Taddei og sende utpå Gervinho, et bytte som nesten ga umiddelbar avkastning når ivorianeren tvang fram en god redning fra Frison kort tid etter byttet. Det ble ingen flere mål resten av omgangen, og lagene tok pause til 2-1.

Andre omgang… vel. Vi kan egentlig bare konkludere med at andre omgang var sesongens verste oppvisning av Roma. Når De Sanctis måtte gi retur på et skudd fra Leto var Bergessio først på ball, og kunne enkelt prikke inn 3-1, og 10 minutter før slutt smalt Barrientos avgårde et kanonskudd fra 20 meter, etter å ha fått lade, legge ann og fyre av uten et fnugg av press fra et Roma-forsvar som etter alt å dømme var i full gang med en kollektiv astral-reise.

Roma går på sitt tyngste tap for sesongen, og Serie As beste forsvar har sin verste dag på jobb mot ligaens dårligste lag.

Det er, på en måte, godt å se at visse ting aldri forandrer seg.