Miralem Pjanic tatt ut til VM

Få hevet på øyenbrynene da Bosnias landslagsjef Safet Susic leste opp Miralem Pjanic sitt navn da han i dag tok ut sin tropp til sommerens VM-sluttspill.

Slovakia v Bosnia-Herzegovina - FIFA 2014 World Cup Qualifier

Som første VM-klare lag presentere i dag Bosnia sin VM-tropp på totalt 24 mann og Romas Pjanic ble naturlig nok kalt opp etter å ha spilt 8 av lagets 10 kvalifiseringskamper i tillegg til å ha notert seg for tre scoringer.

Landslagssjef Safet Susic var tidlig ute med å presentere sin bruttotropp (frist neste tirsdag) som maksimalt kan inneholde 30 spillere, den endelige VM-troppen skal inneholde 23 mann og fristen for den er 2. juni. Selv om Susic må kutte ned en mann fra sin bruttotropp er det ingenting som tyder på at det blir Pjanic med tanke på at den uttatte høyrebacken Mensur Mijdza sliter med skade og landslagsjefen tok ut nevøen sin Tino Susic i tilfelle Mijdza ikke rekker det.

Pjanic forlater Roma 15. mai for å delta på treningsleir med landslaget og er dermed ikke med i årets siste seriekamp mot Genoa grunnet en avtale mellom Bosnia og Roma tidligere da landslaget ikke brukte en småskadet Pjanic i en treningskamp for noen måneder siden. Med det gule kortet i gårsdagens katastrofale kamp er han suspendert mot Juventus og blir dermed ikke å se i Roma-trøya igjen før neste sesong (hvis han ikke blir solgt).

Pjanic er dermed den første VM-uttatte Roma-spilleren og vi får vite i løpet av de neste dagene om det blir enda flere. Florenzi, Destro, De Rossi (Italia), Nainggolan (Belgia), Maicon (Brasil), Torosidis (Hellas) og Gervinho (Elfenbenskysten) er de andre spillerne med størst mulighet for å bli med på sommerens store begivenhet.

Bosnia er i Gruppe F sammen med Argentina, Iran og Nigeria og spiller åpningskampen mot Argentina 16. juni.