Roma-Juventus flyttes igjen….

Det så lenge ut til at den ubetydelige, men allikevel prestisjetunge kampen mellom Roma og Juventus skulle spilles fredag 9. mai all den tid den gamle dame nærmet seg Europaliga-finale på eget gress i Torino. Slik gikk det ikke for Buffon og co. etter et ublidt semifinalemøte med Benfica. Dermed ble det klart at kampen skulle tilbake til sitt opprinnelige tidspunkt, søndag 11. mai 20.45. Nå har kampen igjen fått nytt avsparkstidspunkt.

Søndag 11. mai klokka 17.45 er det duket for Romas siste hjemmekamp for året. Carmine Russo dømmer oppgjøret.

Sesongen til Rudi Garcia og hans menn har stort sett vært en sammenhengende opptur. Det vet fansen å sette pris på og hang i dag opp et banner på Trigoria med påskriften: «1 anno di grandi emozioni. Grazie ragazzi!»

Det ser stygt ut for Mattia Destro sine VM-sjanser etter at Cesare Prandelli i dag uttalte seg om forskjellen på den skjeggfagre Roma-spilleren og Torino’s Ciro Immobile: «Forskjellen på de to er mer på et mentalt plan enn på et teknisk. Ciro er mentalt mer fri. Destro er et stort talent, men potensial er ikke nok i seg selv. Når du ser Immobile legger du merke sjenerøsiteten i spillet hans. Destro er mer gåtefull. Han har et ekstraordinært talent, men han må gjøre mer» sa Prandelli med tilnærmet Morten Harket-presisjon.

Sesongen er kraftig på hell og det er fint lite enn æren igjen å spille for. Dermed er det også forholdsvis rolig på nyhetsfronten rundt AS Roma. Notiser inkluderer at president James Pallotta kommer til å overvære Roma-Juventus, samtidig som oppholdet skal brukes på arbeid rundt forlengelse av kontraktene til Rudi Garcia og Miralem Pjanic.

Vi har også sett det siste til Roma Cares på brystene til giallorossi. I de to gjenværende kampene vil draktene prydes av logoen til Sky Sports. Avtalen har kommet på plass for å markere Romas retur til Champions League, som Sky Sport har rettighetene til. En stor del av pengene i avtalen vil gå til veldedighet.