Foran Roma-Juventus

For et par måneder siden var det nok flere romanisti som hadde sett for seg morgendagens stormøte med Juventus som en seriefienale, hvor de gulrøde skulle gi de regjerende mesterne en lekse med romersk fotball for deretter å sikre seg Scudettoen.

Slik ble det altså ikke. Juventus, laget som mange fans av italiensk fotball elsker å hate, har vært såpass gode og heldige i år at Romas interne poengrekord «bare» sikret andreplass og garantert plass i Champions League.

Imidlertid ligger det noe i luften mellom de to lagene. Prestisje står på spill, Roma kan kansellere Juves ambisjoner om en tresifret poengsum etter endt sesong, trenerne liker slett ikke hverandre, og det samme gjelder flere av spillerne på respektive lag. I tillegg er det ventet minst 55 000 tilskuere på Olimpico i morgen. Insentivet til å vinne er der, og Rudi Garcias uttalelse under gårsdagens pressekonferanse om at ’11 ulver er klare for kamp’ viser at Roma er mer enn motiverte til å gi alt for å ta tre poeng i morgen.

Det vil si at Roma vil stille med en toppet ellever, med unntak av en spiller. Polakken Lukasz Skorupski vil endelig få sin Serie A-debut fra start i morgen, meldte Garcia i ovennevnte pressekonferanse. Samtidig er Nainggolan og Destro tilbake fra suspensjon, og begge er forventet fra start, hvilket betyr at Taddei og Ljajic mister sin posisjon i startelleveren.

Roma, 4-3-3: Skorupski – Torosidis, Castan, Benatia, Maicon – Pjanic, De Rossi, Nainggolan – Destro, Totti, Gervinho

Juventus på sin side har også tilsynelatende funnet gnisten foran toppmøtet. Både Lichsteiner, Bonucci og Llorente har uttalt hvor gjerne de vil feie Roma av banen i morgen for å sikre seg italiensk poengrekord. Med unntak av Arturo Vidal og Mirko Vucininc, begge målscorere da lagene møttes i Torino i januar, har Conte masser å velge i foran kampen. Vi tror på følgende startoppstilling:

Juventus, 3-5-2: Storari – Chiellini, Bonucci, Barzagli – Asamoah, Marchisio, Pirlo, Pogba, Lichsteiner – Llorente, Tevez

Det kan til slutt nevnes at Gervinho bare er en scoring unna å bli den eneste spilleren i Serie A denne sesongen som står med tosifret antall både mål og målgivende. Totti kan oppnå det samme om han scorer to i løpet av de to gjenværende kampene.

Som nevnt tidligere denne uken har kampen blitt flyttet til 17:45, og vises i Norge på Canal 9.