Takk Rodrigo, for fantastiske 9 år

I anledning sansynligheten for at gårsdagens kamp i Genoa, var Rodrigo Taddei’s siste kamp i rød-gult, ønsker asroma.no å bruke et øyeblikk til å hedre Taddei for hans 9 år i klubben.

Roma-Rodrigo-Taddei_3112805

Taddei’s kontrakt går ut 30. juni 2014, og foreløpig er det intet nytt å melde om en eventuell forelengelse for 34 åringen.

6. mars 1980 så først Taddei verdens lys, Rodrigo Ferrante Taddei som han heter i Brasil ble som 20 åring signert av den brasilianske serie A klubben, Esportiva Palmeiras (ironisk nok, opprinnelig hetende Palestra Italia).

På tross av at Rodrigo havnet i Europa og nærmere bestemt i støvellandet, så har han alltid prioritert ved leilighet å besøke sin hjemby Sao Paolo, og holdt på sin kultur og sitt språk.

Lagkammeratene til Taddei kjenner han utenom banen som litt nerdete, og han er veldig glad i internett og tekniske dupeditter. Curva Sud og fanskaren husker han nok først og fremst for målet han scoret på Benabeu, i Champions League kampen, mars 2008.

Taddei er en utrolig allsidig spiller, og selv om han først og fremst har spilt som midtbane er han en av få italienske spillere som har spilt alle posisjoner utenom keeper og midtstopper.

Etter å ha flyttet til Italia og spilt for det både daværende og nåværende Serie B laget Siena, flyttet Rodrigo til hovedstaden etter 3 år, og forsvant ut av Siena under Bosman-klausulen på en gratis overgang til Roma. I løpet av sine 3 år syd i Toscana, hadde han 74 kamper og 14 mål på rullebladet.

I løpet av sine 9 år i Roma har nummer 11 klart å spille 220 kamper og score 25 mål.

Taddei har aldri spilt for det brasilianske landslaget, men siden han har dobbelt statsborgerskap (italienske besteforeldre, fra Perugia og Torino) så har han uttalt at han når som helst vil si ja til et kall fra det italienske landslaget.

taddei

Taddei kjørende ut av Trigoria, etter treningen i forkant av Juventus matchen.