Rykter, rykter, rykter

Med godt over en måned igjen til overgangsvinduet åpner, har flommen av rykter i diverse nettaviser allerde begynt for fullt, kanskje enda mer en tidligere år for Roma sin del. For det første har klubben sikret seg plass i Champions League for første gang på mange år, og for første gang under amerikansk eierskap. Dette betyr at pengene tjent på kvalifikasjon kan brukes konstruktivt, og det er liten tvil om at Roma trenger bredde i stallen om de skal spille to kamper i uken neste høst.

På keeperfronten har Tottenhams Hugo Lloris blitt nevnt som en mulig forsterkning, men dette ble denne uken avkreftet av Rudi Garcia i et intervju. Han uttalte at “Lloris er en keeper i verdensklasse. Men det er også Morgan De Sanctis. I tillegg har vi Lukasz Skorupski som har en stor fremtid foran seg”.

I bakre rekke har flere kilder meldt at Roma er i ferd med å gå til anskaffelse av tidligere Lazio-spiller Aleksandar Kolarov. Venstrebacken har prestert godt for Manchester City de gangene han har fått muligheten i år, men etter at de nybakte Premier League-mesterne ble tildelt straff for å ha brutt reglementet i Financial Fair Play som medfører at de kun kan registrere 21 spillere til Champions League-spill neste år, forventes det en nedskjæring i personell. Ellers har Rafael Tolois agent uttalt at Roma har antydet ønske om å beholde ham, dersom Sao Paulo er villige til å senke prisen til €4,5 milioner.

På midtbanen er det rykter om at Roma-produktet Andre Bertolacci, som i fire år har vært ute av varmen i hovedstaden, nå kan være på vei tilbake. Bertolacci, som er deleid av Genoa, har hatt en meget god sesong, og det sies at Rudi Garcia skal ha et godt øye til ham. Selv mener 23-åringen at han ville passet meget godt inn i Garcias Roma.

Når det gjelder angripere er tidligere nevnte Jackson Martinez og Didier Drogba begge fortsatt ryktet til Roma, men det er så langt intet konkret å melde. Rapporter om at Catania’s Gonzalo Bergessio er på vei inn for mellom €3-4 millioner har ogssa kommet inn i dag, men igjen er ingenting bekreftet.

I motsatt retning er det også masse som foregår. Fantastiske prestasjoner har naturligvis medført interesse i visse spillere, og det er flere mektige og pengesterke klubber som ønsker forsterkelse foran neste sesong.

Ikke overraskende er Mehdi Benatia på alles lepper, da han ønskes av begge Manchester-lagene, Barcelona og Paris St. Germain. Manchester City skal allerede ha fristet marokkaneren med lovnad om £4 millioner per år, i håp om at spilleren selv skal tvinge gjennom et salg. I tillegg hard et blitt meldt at Benatias agent skal være i Barcelona for å prate med klubben. Det er dog ingen grunn til panikk riktig ennå, da Roma har uttalt at de ønsker å beholde alle viktige spillere foran neste sesong. Dog er det vanskelig å si nei til bud når de nærmer seg €40 millioner-merket, noe som vi vet at disse klubben er kapable til.

Nyansettelsen av Louis Van Gaal som ny Manchester United-trener har fyrt opp under ryktene om at Kevin Strootman er på vei til England. Van Gaal selv har inrømmet at han ønsker Strootman inn på laget, men et bud på £25 millioner skal ha blitt kategorisk avslått.

Når det gjelder Adem Ljajic er fremtiden noe usikker. Noen kilder melder at han har bedt om spillegaranti neste sesong for at ikke skal reise til Liverpool eller Manchester United, mens andre melder at han har bekreftet at han vil bli. Undertegnede velger å tro at Rudi Garcia også vil beholde Ljajic i det minste et år til, da vi alle har sett toppnivået til spilleren som fremdeles er meget ung.

Sist, men ikke minst har det blitt meldt at Wolfsburg forbereder seg på å legge inn et bud på Mattia Destro verdt mellom €30-35 millioner. Det er derimot lite som tyder på at Destro er på vei ut, og at avtalen skal gå igjennom har blitt betegnet som svært usannsynlig.