Sabatini’s karakterbok 2.0

I år som i fjor ruller vi terningen på investeringene til Walter Sabatini. Karakterskalaen går fra 1-6 der 6 er best. Pluss/minus er også med for å tydeligere vise nyanser.

Morgan De Sanctis: Vi var alle skeptiske da det ble det klart at den tabbebefengte Napoli-keeperen skulle vokte Roma-buret. Skjønt det ikke er noen tilfeldighet at uttrykket ”å hoppe etter Stekelenburg (eller Goicoechea)” ikke eksisterer. Ikke bare var han bedre enn de to, han er den beste vi har sett i Roma-målet siden Julio Sergio’s monstersesong i 09/10. Kommanderer og setter krav til forsvarsrekka, er uredd i feltet, trygg på strek og gir ytterst sjeldent returer. Utstråler lenge etterlengtet trygghet. Hadde en tabbe borte mot Atalanta, men det får vi tåle. Vi er glade for å ha deg i AS Roma, Morgan. Terningkast 5+.

243desanctis-bassa

Lukasz Skorupski: Hentet inn som potensiell keeper for fremtiden. Har selvsagt ikke fått deltatt mye, men fått stått en match i Coppa Italia pluss noen Serie A-kamper på tampen av sesongen. Viser utvilsomt lovende takter, men er ikke helt klar for å være førstekeeper i en klubb som Roma enda. Stor rekkevidde på strek. Om han ikke slår igjennom for Roma kan han være en nyttig forhandlingsbrikke for Sabatini i fremtiden. Trenerapparatet ser ut til å ha tro på Skorupski kan være en mann å regne med i fremtiden. Terningkast 4.

250PUC_1606

 

Maicon: Kom gratis fra England etter en begredelig sesong i Manchester City etter flere år med herjinger på Inter sin høyreside. Har funnet seg selv igjen i Roma og blitt belønnet med VM-billett. Offensiv, engasjert og solid. Mangler bare en scoring på en rakkarøkare fra distanse. Terningkast 5.

242maiconasromafull_20130827175929177

 

Mehdi Benatia: Hadde vist i Udinese at han var en stopper å regne med i Serie A, men voldsomt skadeplaget. Har ikke bare tatt Roma, men også Europa med storm denne sesongen. Ekstrem ro, bryter foran, målfarlig og en perfekt kommanderende makker til Leandro Castan. Vi håper den pågående feiden løser seg snarest og at vi ser Benatia i Roma-drakt også neste sesong. Terningkast 6.

251benatia_0388

 

Rafael Toloi: Hentet inn for å erstatte Burdisso i januar. Blitt lite spilletid selvsagt, men har vist seg å være til nytte. Glapp litt mot Immobile hjemme, men det er det flere som har gjort denne sesongen. Litt temposvak, men leser spillet fint. Fremtiden i Roma er usikker, Sabatini vil gjerne senke utkjøpssummen, Toloi selv vil bli i Roma. «Han er bedre enn Castan!» erklærte Erlend Drotninghaug på gruppetur i Roma, men det var etter tolv flasker rødvin. Terningkast 4.

toloi

 

Tin Jedvaj: Kom med et meget lovende rykte. Vi har dog sett minimalt av kroaten og det er vanskelig å si hvor god han kan bli. Bør ta et år på utlån med spilletid. Hadde vel alle håpet å se ham mer. At han ikke har overbevist nok til å få mer tillit er i så måte skuffende. Terningkast 3.

246JEDVAJ_(1)

 

Michel Bastos: På lan fra Al-Ain i januar. Viste OK takter da han kom inn i derbyet mot Lazio, men har ellers vært medioker. Hadde en katastrofekamp borte mot Napoli i Coppa Italia. Det ryktes at Garcia vil ha ham på permanent basis, men trolig vil Sabatini være litt uenig. Terningkast 2.

255PUC_3280

 

Radja Nainggolan: På lån fra Cagliari i januar med opsjon på deleierskap. Liten floke å løse der altså, da deleierskap opphører fra neste sommer. Har vært aldeles strålende på Roma sin midtbane. Ekstrem motor og aksjonsradius. Litt rufsete i pasningsspillet, men et monster i gjenvinningsfasen. Tidvis målfarlig. Roma kommer garantert til å sikre seg belgieren på permanent basis. Verden er et urettferdig sted når Nainggolan ikke kommer til VM. Terningkast 5+.

254PUC_1310

 

Kevin Strootman: Roma tok mange på senga med overgangen for Nederlands visekaptein. Knallhard, bestemt, trygg og rolig. Kan virke litt seig, men det er bare TV-skjermen som lurer deg. Målfarlig, både inne i boks og fra distanse. Vinnerskalle. Ble dessverre stygt skadet. Det beste med Kevin Strootman er at vi enda ikke har sett det beste av ham. Terningkast 5+.

244strootman3

 

Gervinho: Hånet i Arsenal, nå en helt i Roma. Har gjenoppstått som en fulg føniks under mentor Garcia. Dribler spillere for moroskyld, konstant uromoment som gir Roma ekstrem kontringskraft. Var også en periode han traff innenfor stengene, har i tillegg bøtta inn med assist. Får litt trekk for å bomme på sjanser større enn livet selv. Terningkast 5+.

252GERVINHO_7080

 

Adem Ljajic: Skulle erstatte Erik Lamela, men har ikke helt fått det til. Viste lovende takter tidlig i sesongen, men sloknet litt etter hvert. Fått lite spilletid, trolig på grunn av manglende defensive bidrag. Har bidratt med fem scoringer og seks målgivende, og det er jo ikke halvdårlig for en spiller som ikke helt har slått til. Er fortsatt ung og det finnes potensielt mange gode år i Adem Ljajic. Han trenger bare litt flyt. Terningkast 3.

253ljajic

 

Denne spalten dukket først opp etter fjorårets sesong. De daværende nye spillerne fikk disse karakterene: Mauro Goicoechea (1), Ivan Piris (3), Dodó (2), Marquinhos (6), Torosidis (4+) Balzaretti (2-), Castan (5), Bradley (4+) Florenzi (4+), Tachtsidis (2+) og Destro (3+). Dette gir en gjennomsnitskarakter på 3, 27. Denne sesongens karakterbok ender med et snitt på 4, 27, altså en hel karakter bedre. Bra jobba, Walter!