Benatia og hans agent forsøker å oppklare.

Etter at nord-afrikansk media kunne slå opp på sine sportsider med brudd på forhandlingene mellom Roma og Benatia, og at han mest sansynlig vil forlate hovedstaden i løpet av sommeren, har både Benatia og hans agent hver for seg sluppet et par oppklarende ord ut i italiensk media denne uken. ASRoma.no kommer her med siste nytt i saken.

benatia

Mehdi Benatia’s agent kunne melde følgende  til det italienske nettstedet TuttoMercatoWeb.com denne uken.

«Mehdi sa ikke at han ville dra. Han svarte på et spørsmål vedrørende kontraktsituasjonen med Roma, og fortalte at tilbudet som han hadde lagt på bordet, var blitt avfeid. Så hva? Det er ikke noe galt med å fortelle sannheten. Men det betyr ikke at han kommer til å dra.»

«Mehdi sa ikke at han drømte om å bli en del av hverken Barcelona, Bayern eller Manchester City. Selvfølgelig gleder interessen fra disse storklubbene ham, det er normalt, men intervjuet er direkte fabrikerte misforståelser.» (jorn.anm her henviser agenten til intervjuet med marokansk media, hvor de flagget med Benatia exit fra Roma.)

I etterkant av disse uttalelsene fra sin agent, har Benatia satt seg ned med respekterte La Gazzetta dello Sport, og gitt et dybdeintervju og sitt syn på saken. Her følger en faksimile av saken som var på trykk i gårsdagens formiddagsutgave.

Marokkaneren ønsker ikke å forlate den italienske hovedstaden. «Jeg sa aldri noe i den retningen,så jeg vil herved klarne opp i saken. Ikke for å svare på de som har kommet med spydigheter mot meg, men for å fortelle de som er glad i meg hvordan tingenes tilstand er.»

«Foregående sommer, frarådet min agent meg fra å signere for Roma. Kontrakten var skjørere enn andre tilbud som som min vei, og det var ingen mulighet for å spille i internasjonale turneringer. Jeg signerte likevel, og aldri angret siden.»

«Det var et prosjekt, og jeg likte idèen. Sabatini så meg inn i øynene, takket meg og i løpet av året tok han meg til siden flere ganger og fortalte meg at han likte holdningen min og ønsket å få til et møte med meg etter sesongavslutningen.»

«Jeg tror jeg beviste noe, men at det ikke ble vektleggende. Hverken hva jeg gjorde på banen, eller hva jeg gjorde utenfor banen. Men det var en avtalte på bordet. Roma fortalte meg før jeg signerte, «Bena, vi vet at du fortjener bedre og at du har akkurat sagt nei til en haug mer av penger. Kom hit til oss, vis at du fortjener å spille for Roma, og hvis vi vinner ligaen eller kvalifiserer oss til Champions League, vil vi gi deg en god kontrakt. Men, jeg fikk et helt uakseptabelt tilbud, jeg har lest i ettertid at jeg visstnok skal ha bedt om 4 millioner €, sannheten er at vi aldri en gang kom opp på 3 millioner € i diskusjonene.»

Pjanic’s kontraktsforlengelse skapte ingen dominoeffekt i følge Benatia. «Jeg har aldri dratt paralleler mellom meg og Mire, den beste midtbanespilleren i verden. Jeg har aldri spurt om penger basert på hans lønn, men basert på lovnaden jeg fikk før jeg skrev på papiret. Istedet fortalte klubben meg; «Her ta noen løse vekslepenger.» Det er ingen forhandlingsmetode, det er slik du gjør med et barn» fortsatte Benatia.

«Basert på det at jeg har respekt for Sabatini, et fenomen for me og en som vil bygge et sterkt Roma, fortalte jeg han at jeg ikke kunne signere en slik avtale, og at jeg foretrakk å sitte igjen med mine penger, og andre tilbud fra internasjonale klubber som har tikket inn siden januar. Sabatini fortalte meg også at; «Telefonen ringer mye for deg.» fortalte Benatia videre.

«Jeg har kjøpt meg hus i Roma og jeg er forelsket i alt. Fansen, byen, mine lagkammerater og en fantastisk trener som Rudi Garcia. Feilen som jeg har gjort var å være alt for korrekt og alt for ærlig med klubben, jeg sa bare at klubber som Real, Bayern og City for en til å drømme.» Insisterte Benatia.

«Mine lagkammerater vet alt, jeg fortalte treneren hva jeg sa til Pjanic før han ble forlenget. «Her er det all mulighet i verden for å gjøre store ting, vi må forbli» men jeg fortalte også Garcia at de har gitt meg et veldig lavt tilbud. Jeg spurte bare om en kontrakt som viser at Roma virkerlig bryr seg om meg, men hvis de gir meg et «ta det, eller stikk» tilbud, så viser det at de ikke er interesserte i å beholde meg.»

«Jeg vet ikke hvordan jeg ville følt det i utlandet. Agenten min gjør jobben sin, hvis jeg måtte forlate klubben så hadde jeg ikke hatt noen problemer med å si det. For etter alt så fortjener Roma ærlighet. Men jeg har ingen problemer med å returnere til Trigoria, jeg kan endre karrieren min i Roma. Men, jeg er skuffet, jeg føler at jeg fortjenrer mer respekt.» fortsatte han.

Uansett ser det ikke ut som at sjefene i klubben er villig til å selge han. «Jeg spurte Sabatini, og jeg ble gitt et nei. Men kanskje jeg er den eneste som kunne bli solgt for å styrke en avtale. Jeg er 27 år, og jeg er en forsvarsspiller. Hvis det er saken, så skulle jeg ønske at de fortalte meg det, uten å fremstille meg som en idiot. Hvorfor har ingen manager snakket med meg så langt? Jeg sier alltid det jeg tenker, og ja det er nok min største feil. Men det er bare meg.»

«Treneren er en eksepsjonell person, og for første gang i USA sa han «Vi håper at vi får beholde nesten alle.» Men hva betyr nesten?» Konkuderte Benatia med.

Faksimile fra gårsdagens La Gazzetta dello Sport, slutt.