Sabatini: Benatia er ikke til salgs!

Romas overgangsjef Walter Sabatini avholdt lørdag formiddag en pressekonferanse hvor han oppklarte Benatia-situasjonen for den fremmøtte pressen samt lettet litt på sløret om overgangsobjekter.

sabatini

 

Benatia?

Vi er på bølgelengde, han er et offer for en misforståelse. Han viser til uoppfylte løfter, men det er ikke hva som har skjedd. Det er sant at da han signerte kontrakten at han krevde visse ting, han ville og fortjente mer ettersom vi viste at andre lag hadde tilbudt mer. På det tidspunktet sa jeg til han at vis han spiller som Benatia ville han ha gjøre seg fortjent til en økning.  Han mente selv at 30 millioner (euro) var en rimelig pris for han selv, personlig synes jeg 30 millioner er verdien på venstrebeinet hans (hans svake fot). Trekk din egen konklusjon. Vi tilbød han en økning, men han mente ikke å fornærme noen i Roma. Han er Roma-spiller og vil fortsette å være Roma-spiller. Hvis venstrebeinet hans er verdt 30 millioner blir den totale prisen 61 millioner. Benatia er ikke for salg, om ikke noen kommer til oss med et bud på €61M. Benatia har aldri spilt for seg selv, men alltid for og med laget.

Hvordan skal dette laget kunne kjempe i både Champions League og i ligaen?

Vi vil ha på plass et lag med Europa i tankene. Vi trenger to spillere til hver posisjon og tre i noen tilfeller.

Rudi Garcias kontraktforlengelse?

Garcias oppgave som er å trene Roma noe som er veldig vanskelig. Klubben vil hjelpe han så godt vi bare kan.

Iturbe?

Vi ser på Iturbe som vi gjøre med mange andre store talenter. Vi er alltid interessert i gode spillere.

Destro?

Han vil bli i Roma, han er en veldig sterk spiller. Han er ambisiøs og vet hvordan han skal forbedre seg. Det er bedre for oss å ha et åpent sinn fremover for å nå målet vårt. Klubben og jeg er veldig stolt av jobben Totti gjør med de yngre spillerne på laget vårt, deriblant Destro.

Hva vil skje dette overgangsvinduet?

Det som skjedde 26. mai i fjor dyttet oss ned i en bestemt bane på overgangsmarkedet: Vi cashet inn og reinvesterte. Vi ønsker å være konkurransedyktige, men vi skal gjøre det uten å gjøre økonomiske valg som kan påvirke negativt for vår fremtid Jeg kan si det nå: Roma vil kjempe om tittelen neste sesong, laget fortjener det.

Hvor mye vil Afrikamesterskapet påvirke overgangsmarkedet?

Nok, vi er litt bekymret og det må bli tatt med i betraktning. Det vil bli en liten skade og vi kommer til å lide av det, vi vil prøve å gjøre det opp med valgene vi skal gjøre.

Bastos og Toloi?

Bastos og Toloi er spillere som Roma elsker. Toloi er en god spiller og fortjener å spille for Roma. Vi jobber med å være sikre på at han blir her. Vi jobber også med å beholde Bastos her, men det kommer an på kontrakten han har med klubben han er utlånt fra. Viviani har gjort det bra etter at han fikke spille fast og vi vil se an den situasjonen. Jeg liker Bertolacci mye, men jeg kan ikke garantere han 30 kamper for Roma. Vi vil snakke sammen og se.

Et adjektiv for dette overgangsvinduet?

Romas handlemåte vil være vanskelig, men intelligent.

Taddei?

Taddei er gjennomført profesjonell og det har vært en ære å jobbe med han. Hvis det er bekreftet at hans tid her er over vil han bli erstattet med en like erfaren spiller, men med litt mer europeisk kvalitet.