Keita: «Jeg er her for å vinne»

I går signerte Seydou Keita endelig offisielt sin ettårskontrakt med Roma, og sommerens aktivitet på overgangsmarkedet er altså i gang. Keitas overgang har blitt tatt imot på forskjellige måter av den gulrøde fansen, og mange mener man burde gått for noe yngre og kanskje også romersk i stedet, som for eksempel Andrea Bertolacci. Til Sabatinis og Keitas forsvar burde dog noen ting gjøres klart, da flere gunstige faktorer gjorde at man til slutt endte opp med veteranen fra Mali. For det første var han gratis, lønnen hans er tålelig lav (€1m for sesongen), og han står med over 100 europesike kamper i karrieren, noe som kan bringe uvurdelig erfaring både på og utenfor banen, da mange av de nåværende spillerne i Roma mangler nettopp slik erfaring foran neste sesongs CL-deltagelse. I tillegg holdt Keita et tålelig godt nivå i spansk toppdivisjon denne sesongen, og er en mann som rakk å høste mye respekt fra Valencia-fansen i løpet av dette ene året han var der. Til slutt er først og fremst tenkt som en backup, og er alt tatt til etteretning et godt kjøp med tanke på bredde i stallen med en minimal finansiell risiko. I tillegg virker han som en oppegånde fyr.

Bakgrunnen for sistnevnte påstand er i at Keita i går hadde et hyggelig intervju i regi av Roma Channel, et intervju vi like så godt gjengir  i sin helhet:

Hvorfor valgte du Roma?

Jeg valgte Roma fordi det er en stor klubb med store ambisjoner, akkurat som jeg selv har personlige ambisjoner. Muligheten for å komme hit til Roma har vært tilstede i omtrent tre måneder, så jeg har hatt god tid til å reflektere rundt det hele og valget er gjennomtenkt – jeg er glad for å være her. Roma har store ambisjoner, hvilket betyr at de går for å vinne trofeer, og det er derfor jeg er her.

Du har vunnet 14 trofeer med Barcelona – hva er målet ditt med Roma?

Det er riktig at jeg vant 14 trofeer med Barcelona, men jeg vil gjerne vinne flere titler og det er derfor jeg kom hit. Roma har store ambisjoner og hadde en meget bra sesong hvor det endte på andreplass. Mitt mål er å hjelpe laget med å vinne trofeer. Laget kommer til å spille både Champions League, seriefotball og Coppa Italia, og jeg håper at jeg får muligheten til å vinne noe med Roma.

Du har spesialisterfaring fra Champions League, hva tror du at du kan bidra med til lagkameratene dine foran neste sesong?

Jeg har erfaring fra Champions League, jeg vant den to ganger med Barcelona. Roma har store spillere og jeg kommer til å være med dem. Jeg kommer til å prøve å ta med meg mine erfaringer, selv om det er spillere som har masse erfaring her allerede. Jeg kommer til å jobbe som jeg alltid har gjort, dette er en stor klubb vi snakker om. Jeg gjør min del, og det er det jeg kan – å være stridslysten på banen, å bidra med målgivende og prøve å score noen mål. Jeg vil gjere mitt beste. Hvis vi er en god gruppe, så vil vi gjøre det bra, men det er jeg sikker på at vi allerede har siden vi kom på andreplass i fjor. Jeg vil forsøke å gjøre mitt lille bidrag, og håper at vi kan vinne noe sammen.

Guardiola definerte deg som følgende: «Han var mitt følelsesmessige barometer, for å finne ut hvordan jeg hadde gjort det i garderoben. Når jeg så ham i øynene visste jeg om jeg hadde gjort en feil. Han er det beste som skjedde meg i Barcelona». Hvordan var deres forhold? Hva betyr gruppen for deg?

Det er veldig hyggelige ord, og jeg vil takke ham for de igjen, selv om det ikke er første gangen jeg har hørt dem. Jeg tilbrakte fire vakre år i Barcelona, og vi vant mange titler. Det var virkelig noe spesielt. Jeg kan bare takke ‘Pep’, selv om jeg ikke ville omtalt meg selv på samme måte – jeg var bare en vanlig spiller, som alle andre. Alle har sin egen mening, og det var det han følte. Jeg har allerede takket ham for at han satt pris på meg som mann og spiller. Jeg er en lagspiller, som kjemper for laget, som aldri gir opp og som kriger for lagkameratene – kanskje var det derfor han likte meg så godt. Det kan nok hende at andre trenere jeg har hatt ikke har sett på meg på den måten, men de har alltid tenkt på meg som en som spiller for lagkameratene.

Hva synes du om Roma? Fulgte du med forrige sesong?

Jeg så noen kamper, det er et stort lag med store spillere. Det er noen store individer som Totti og Gervinho, og mange andre store spillere. Det er ikke tilfeldig at de endte på andreplass. Jeg bare håper at jeg kan tilpasse meg og tilføre noe til laget. Jeg kommer til å kjempe som jeg alltid har gjort, uansett hvor jeg har vært, med håp om å vinne noe med laget. Du spiller fotball for å vinne, for å være på topp og for å gjøre fansen glad, og jeg håper at det er slik det vil gå her.

Hvordan var det i Valencia?

Det var en av de beste tingene som har skjedd meg nylig. Jeg følte meg virkelig elsket av fansen, selv om jeg tok dette valget som jeg vet at noen av de ikke vil like. Det var et sportslig valg, ikke et økonomisk et – da hadde jeg heller blitt i Kina. Jeg kom tilbake til Europa for å spille på øverste nivå, og det var det jeg gjorde i Valencia. Og det gjorde at folk satte pris på meg. Dette er et sportslig valg, jeg er her for å spille i Champions League, hvilket jeg ikke kunne gjort i Valencia, siden de ikke kvalifiserte seg til spill i Europa. Det var det som gjorde at jeg kom hit, ellers hadde jeg nok blitt der hvor fansen elsket meg. Beundret, til og med (!). Nå er jeg i Roma, en ambisiøs klubb, og jeg er fornøyd. Takk til klubben for at de signerte meg og for at de har troen på meg. Jeg håper at vi spillere vil være glade og feirende, for det vil bety at vi vant noe – ligaen, cupen eller til og med Champions League. Ingen vet hvordan sesongen vil gå, men mitt ønske er å vinne med Roma.

En hilsen til Roma-fansen?

Jeg er glad for å være her, og håper å bringe hva folk forventer av meg og spille som jeg alltid har gjort. Jeg håper å feire med dem og fryde meg med dem i våre seire. Jeg ber at, hvis Allah ønsker det, at vi alle skal være glade.

 

PS! Tin Jedvaj ser ut til å være på vei til Tyskland og Bayer Leverkusen på en to års låneavtale. Manager Rudi Völler er angivelig meget begeistret for den kroatiske ungguten, og forhåpentligvis vil han få masser med spilletid og erfaring fra en sterk Bundesliga. Dette er dog ikke bekreftet fra offisielt hold riktig ennå.

God helg!