VM-dekning på ASRoma.no

Som alle fotballinteresserte ikke kan ha unngått å få med seg ble fotball-VM i Brasil sparket igang igår kveld. Vertsnasjonen tok imot Kroatia i Sao Paolo og vant 3-1 etter en kamp som dessverre vil bli husket for alt annet enn resultatet og Neymars to scoringer.

AS Roma er også brukbart representert i VM ved følgende spillere:

  • Daniele De Rossi, Italia
  • Maicon, Brasil
  • Vasilis Torosidis, Hellas
  • Gervinho, Elfenbenkysten
  • Miralem Pjanic, Bosnia

Spillere som Radja Nainggolan, Alessandro Florenzi og Mattia Destro ble, noe overraskende, vraket i tur og orden. Vraket ble også Leandro Castan, mens Francesco Totti og Morgan De Sanctis begge har gitt seg på landslaget. Kevin Strootman mister dessverre mesterskapet på grunn av kneskaden han pådro seg mot Napoli tidligere i år. Michele Bastos og Tim Jedvaj var trolig aldri aktuelle på bakgrunn av prestasjoner denne sesongen.

Vi tar mål av oss å komne med en kort oppsummering dagen derpå hver gang en av våre spillere har vært i aksjon, dersom de kommer på banen.

Nedenfor følger en en kort gjennomgang av hvilken rolle de uttatte spillerne er forventet å spille i sommerens sluttspill.

Daniele De Rossi, Italia

De-Rossi-Roma

Il capitano futuro spiller en meget viktig rolle sentralt på Italias midtbane i VM. Ved siden av Pirlo, Buffon og Balotelli er De Rossi ndt til å komme opp mot sitt høyeste nivå for at Italia skal kunne avansere. De Rossi blir brukt defensivt på midten i en 4-3-2-1, med Andrea Pirlo som den dype av de tre. LItt avhengig av hvem som flankerer duoen Pirlo/De Rossi vil sistnevntes rolle bli nærmere definert. Blir det eksempelvis Thiago Motta kan dette frigjøre mer offensivt ansvar for Danielino, mens dersom Claudio Marchisio spiller er De Rossi best skikket til å holde igjen defensivt. De Rossi kan også til nød brukes som midtstopper og ballfordeler, roller han har behersket langt bedre på landslaget enn for Roma. Bærebjelke.

Maicon, Brasil

maicon, cagliari

At Roma står med nok en verdensmester etter årets sluttspill er svært sannsynlig ettersom Maicon klarte å kjempe seg til en plass i den brasilianske troppen. Som ventet ble det ingen spilletid for Maicon i gårsdagens åpningskamp mot Kroatia, og han vil nok måtte innfinne seg med en reserverolle for Dani Alves også resten av mesterskapet. Kanskje kan han få muligheten fra start i den siste gruppespillkampen mot Kamerun, samt noen innhopp? Maicon representerer hakket mer defensiv styrke enn Alves, som til gjengjeld går Maicon en høy gang offensivt, noe som særlig vektlegges i Brasils meget offensive 4-2-3-1, hvor backene etableres høyt opp i banen så fort en får ballen. Rivjern. 

Vasilis Torosidis, Hellas

Spillerprofil Torosidis

VM i Brasil blir det andre for Romas vesntreback. Han er tiltenkt en startrolle i et ganske solid gresk forsvar som må opp på 2004-nivå for at grekerne skal kunne håpe på avansement fra gruppespillet. Også Hellas kommer tradisjonelt ut i en 4-2-3-1, men selvsagt langt mer defensiv enn Brasils versjon. Dette betyr at Torosidis er forventet å ligge lavt i banen, også sammenlignet med hvordan vi er vant til å se ham under Rudi Garcia i Roma. Rivjern II.

Gervinho, Elfenbenkysten

gervinho

Sammen med Salomon Kalou og Didier Drogba Elfenbenskystens viktigste spiller. Gervinho får tilnærmet samme rolle på landslaget som i Roma, fremme til venstre i en langt mer offensiv 4-3-3. Det skal bli interessant å se hvordan Gervinho klarer seg mot forsvar som er langt mindre organisert enn de han er vant til å møte i Serie-A. Det har ikke vært mye snakk om Elfenbenkysten i forkant av dette mesterskapet (sammenlignet med eksempelvis Colombia og Kamerun), muligens på grunn av mangelen på nye store navn siden sist. Gervinho kan fort bli den store «overraskelsen» blant Roma-spillerne i årets VM, skjønt kun blant Premier League-hordene. Hårføner.

Miralem Pjanic, Bosnia

pjanic verona

Det beste er verdt å vente på osv. Miralem Pjanic er Romas beste spiller i dette mesterskapet, og det vil ikke være noen stor overraskelse om Bosnia, anført av blant andre Pjanic, Edin Dzeko og Asmir Begovic, blir en av VMs store overraskelser. Årets Roma-sesong var Pjanics desidert beste i trøyen, og på landslaget får han enda mer kreativ frihet offensivt på midten i en 4-2-3-1. Dersom Pjanic spiller på samme nivå i VM som tidligere i sesongen kommer budene til å dette inn porten på Trigoria som gartnerne under Sensi-familiens regime. Fiolin.

Dersom Roma skulle kjøpe, selge, låne eller låne ut spillere underveis i VM vil vi oppdatere oversikten over spillerne vi følger deretter.

Det er VM dere!

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]https://www.youtube.com/watch?v=i-qH5SRjNwM[/youtube]