De Rossi og Gervinho vant, Torosidis tapte

Både Daniele De Rossi, Gervinho og Vasilis Torosidis var i startoppstillingen for henholdsvis Italia, Elfenbenskysten og Hellas igår. Italia møtte England i ulidelig varme Manaus, en kamp som var forventet å bli preget av to lag som ikke ville tape første kamp i dødens gruppe. Italia dro til slutt seieren i land etter scoringer av Claudio Marchisio og Mario Balotelli, mens Daniel Sturridge utlignet i første omgang for engelskmennene.

Daniele De Rossi spilte hele kampen for Italia og får absolutt godkjent, selv om han kommer i skyggen av midtbanekollegaene Andrea Pirlo, Antonio Candreva og Claudio Marchisio igår. Mest invlovert defensivt igår, og viste prov på enkelte kommunikasjonsproblemer med forsvaret bak seg.

Gårsdagens beste Roma-spiller var utvilsomt Gervinho. Selv om kantspilleren ikke kom så mye rettvendt som han er vant med i Roma-trøyen var han en konstant trussel for Japans forsvar. Etter en noe treg start kom Gervinho som resten av Elfenbenkysten seg i andreomgang etter at Didier Drogba ble byttet inn. Høydepunktet for Gervinho var når han satte inn 2-1  med et presist hodestøt etter en drøy times spill.

Vasilis Torosidis hadde i likhet med resten av det greske laget ingen god dag på jobben i 3-0 tapet mot Colombia. Torosidis var ikke direkte involvert i baklengsmålene, men er neppe veldig fornøyd av den grunn. På plussiden var Torosidis en trussel på kanten og kom stadig med offensive bidrag i form av innlegg. Dersom Gekas hadde tatt et kurs hos Robin Van Persie i avslutningsteknikk hadde Torosidis stått med en assist etter gårsdagens kamp.