Pjanic med da Bosnia tapte mot Argentina

Miralem Pjanic var førstemann som ble skrevet ned i Safet Susic sin startoppstilling, og spilte en sentral rolle i Bosnias knepne 2-1 nederlag mot Argentina i kveld. Pjanic startet sentralt offensivt i en 4-2-3-1, en noe overraskende defensiv bosnisk oppstilling uten blant andre spissen Vedad Ibisevic. Flankert av Misimovic vekslet Pjanic med førstnevnte på å bevege seg ut mot høyre i søk etter ball.

Bosnia fikk en meget uheldig start da venstreback Kolasinac kneet inn et selvmål etter kun 2 minutter. Første omgang var preget av meget høy intensitet, og Pjanic utmerket seg mest defensivt ved gode gjenvinninger og et mislykket frisparkforsøk fra ideell posisjon. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Argentina.

Utover i andre omgang var det bosniske laget preget av slitne ben, og fikk ikke holde i ballen så mye som i først omgang etter at Argentina la om til 4 bak og 3 fremme etter pause. Lionel Messi fikk det endelig til etter en time med frustrasjon da han satte inn 2-0 via stolpe etter en drøy times spill. Pjanic viste likevel tidvis prov på sine vanvittige basisferdigheter. Bosnia fikk tilslutt redusert Argentinas ledelse ved innbytter Ibisevic. Det holdt likevel ikke helt inn i en veldig spennende fotballkamp. Sluttspurten ble for omstendelig, og det kunne med fordel ha blitt slått mer langt på store sterke Dzeko og ringreven Ibisevic.

Pjanic og Bosnia har imidlertid mye usagt i dette VM og det blir svært spennende å følge laget videre.