Gervinho scoret igjen da Elfenbenkysten tapte

Gervinho spilte en god kamp for Elfenbenkysten torsdag mot Colombia, og stod for en av VMs største prestasjoner hittil med sin redusering drøye kvarteret før slutt. Dessverre holdt det ikke helt inn mot den Sør-Amerikanske outsideren til VM-tittelen. Gervinho startet ute til høyre i en 4-2-1-3 variant, men skiftet ofte posisjon med Gradel, og etterhvert Kalou. Målet kom kun tre minutter etter at Quintero hadde doblet ledelsen for Colombia. Gervinho satte fart på venstrekanten, dro seg innover i banen gjennom to mann, fintet ut den tredje, og satte ballen såvidt i nærmeste hjørnet bak Colombias keeper Ospina som kun fikk vippet ball opp i nettaket med fingertuppene. En fantastisk enkeltmannsprestasjon.

Vi tar også med at Maicon var ubenyttet reserve på tirsdag da Brasil spilte uavgjort mot Mexico i Fortaleza. Det spøker derfor for Maicons VM-deltagelse på banen, selv om det kan være at Scolari velger å gi noen av de nest beste sjansen i siste gruppespillkamp mot Kamerun. Både Nederland og Chile, som er Brasils potensielle motstandere i en eventuell åttendedelsfinale, kan begge vise seg å gå svært langt i mesterskapet.