De Rossi og Italia med pinlig forestilling mot Costa Rica

Bordet var dekket med Murano-glass for Italia foran kampen mot Costa Rica. Uruguay hadde kvelden i forveien i praksis sendt England ut av mesterskapet, og de azurblå hadde til og med muligheten for et hvileskjær i siste kamp mot Uruguay med tre poeng i dag. I stedet gikk Daniele De Rossi & Co fullstendig på trynet i en forferdelig oppvisning av ubevegelighet og mangel på kreativ vilje. Italia fremstod så statisk som bare fem sentrale midtbanespillere kan gjøre, og Prandelli satte seg ironisk nok på kne i kringvernstilling, som om Italias strategi var å fyre av i blinde fra skyttergravene. For de som så Roma mot Milan tidligere i år kan en tenke seg 11 x Mario Balotelli fra de kampen. Omtrent sånn så det ut når Italia angrep. Prandelli kunne bare resignert konstatere at Italia knapt fikk produsert en eneste målsjanse gjennom hele kampen. Costa Rica er absolutt et bra lag, og skal ha honnør for måten de forsvarte seg på og kjørte kontra, men Italia skal slå Costa Rica dersom de har seriøse ambisjoner i  VM, dermed basta. Slik virket det ikke, og med lagenes formutvikling er det mye som taler for at Costa Rica og Uruguay avanserer fra dødens gruppe, selv om en aldri skal avskrive italienerne.

Daniele De Rossi var en av to sentrale midtbanespillere i startoppstillingen som Prandelli også burde startet med. I stedet startet han altså med fem – uten at noen egentlig forstår hvorfor. De Rossi jobbet iherdig defensivt, men ble som resten av midtbanen for utålmodig i den offensive fasen, noe som førte til dårlig rytme og en lav treffprosent på pasningene. Muligens var dette lærepengen Prandelli og Italia trengte, men foreløpig er laget anno 2014 noe ganske annet en laget som tok seg til EM-finalen for to år siden.

Vasilis Torosidis spilte hele kampen for Hellas da laget tok sitt første poeng i dette VM med uavgjort mot Japan sent igår kveld japansk tid. Torosidis hadde stort sett brukbar kontroll på sin høyreback, selv om Hellas tidvis var under sterkt press, og spilte nesten en time med en mann mindre. Det spøker imidlertid for grekernes VM-deltagelse ettersom de møter gruppeleder Colombia i siste gruppespillkamp. Foreløpig ligger de sist i gruppe B.