Pjanic ute av VM

Miralem Pjanic og Bosnias jomfrutur i VM ble dessverre en kort affære. Allerede etter to kamper i gruppespillet er det klart at laget fra Balkan ikke kommer med til sluttspillet. Mange hadde tro på Pjanic, Dzeko og co. på forhånd, og de skulle i utgangspunktet hatt gode sjanser til å gå videre i en gruppe som ellers består av Argentina, Nigeria og Iran.

Men natt til søndag satte altså Nigeria en effektiv stopper for VM-drømmen.

Stoke-spiss Peter Odemwingies scoring etter 29 minutter ble kampens eneste og dermed står Bosnia med null poeng før siste runde i gruppespillet, uten mulighet til å hente igjen Argentina eller Nigeria som står med henholdsvis seks og fire poeng. Kampen var forholdsvis jevn i første omgang, der Dzeko hadde en ball i nettet uten at dommer godkjente på grunn av en påstått offside. Det var det aldri. Bosnia hadde ballen i store perioder i annen omgang, men greide aldri å sette Eneyama i Nigeria-målet på prøve før etter 92 minutter da Dzeko fikk vendt og skutt, men Nigerias sisteskanse fikk slått ballen i stolpen.

Pjanic spilte hele kampen for landet sitt, i en noe friere og mer offensiv rolle enn han hadde i åpningskampen mot Argentina.

Dermed kan midtbaneeleganten, dessverre for hans del, ta en noe tidligere sommerferie enn ønsket. 24-åringen, som i mai signerte en ny kontrakt med Roma, var i våres linket med både PSG og Barcelona, men disse ryktene har dabbet noe av etter at den tidligere Lyon-spilleren satte navnetrekket sitt på en ny kontrakt med Roma.