Salih Uçan på det nærmeste klar

Den lovende tyrkeren Salih Uçan, som Roma har vært linket med i lang tid, er snart klar for giallorossi. Det kan vi slå fast etter at Fenerbache selv bekreftet at klubbene er i forhandlinger.

Den sentrale midtbaneeleganten er bare 20 år og spilt en heller beskjeden rolle da Fenerbache vant den tyrkiske ligaen. Den hårfagre unggutten kunne bokføre 374 spilleminutter i sesongen som gikk. Det har lenge vært spekulert i overgangssum, der Fenerbache har ønsket opp mot 15 millioner euro for Uçan, mens Sabatini har sett for seg en overgang i området rundt 8 millioner. Nå ser det ut til at avtalen blir en toårig låneavtale der Roma betaler Fenerbache 2 millioner euro per år for så å ha opsjon på kjøp for 11 millioner når låneavtalen utløper. Totalrammen blir da på, nettopp, 15 millioner euro.

Det spekuleres allerede i at tyrkeren blir sendt videre fra Roma så fort han setter sine føtter på italiensk jord. Noen vil også ha det til at han kan bli en brikke i den potensielle overgangssagaen rundt Juan Manuel Iturbe. Empoli har også blitt nevnt som et potensielt mellomstopp.

Ved å strukturere avtalen på denne måten sikrer Sabatini seg at Roma slipper å bruke mye penger dersom Uçans utvikling ikke er som ønsket. Dersom han skulle vise seg, som vi alle håper, å være en fremtidig kjempespiller, får Fenerbache den summen de ønsket seg.

Med både Leandro Paredes og Salih Uçan inne på lån har Roma etter alt å dømme vært proaktive i å sikre seg en erstatter for Miralem Pjanic på lang sikt. Forhåpentligvis blir bosnieren i Roma noen sesonger til, hvorpå både Paredes og Uçan har akklimatisert seg og tatt de nødvendige steg for å bli integrale medlemmer av Romas midtbane. Forhåpentligvis.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]https://www.youtube.com/watch?v=_Tp4Y4PIOyg[/youtube]