De Rossi og Gervinho ute av VM, Torosidis videre

Daniele De Rossi og Italia trengte minst uavgjort mot Uruguay igår kveld for å avansere fra gruppespillet. Det så de lenge ut til å klare før dommer Marco Rodriguez fra Mexico så et rødt kort ingen andre så og viste ut Juventus’ Claudio Marchisio etter snaue timen spilt. Mottoet «alle skal med» henger høyt hos FIFA, men det spørs om ikke utvelgelsen av dommere foran senere mesterskap bør revideres etter gjennomgående dårlig dømming fra dommere som ikke er vant til kamper på dette nivået i hverdagen.

Inntil utvisningen hadde Italia hatt brukbar kontroll på sør-amerikanerne, selv om blant andre Christian Rodriguez og Luis Suarez hadde vært farlig frempå. Italias bestemann, Gianluigi Buffon, stod imidlertid en praktkamp og avverget det som kom i hans vei, helt inntil Diego Godin stanget inn vinnermålet med ryggen et kvarter før slutt. Kampen vil imidlertid bli husket for Luis Suarez bitt på Giorgio Chiellini, og nok en elendig dommerinnsats. Hverken dommeren eller Suarez bør i likhet med Italia bli å se senere i mesterskapet.

Daniele De Rossi var småskadet og ble sittende på benken hele oppgjøret for italienerne som nå er ute av VM. Italias landslagssjef Cesare Prandelli gikk ikke overraskende av etter et særdeles svakt mesterskap. Det spekuleres nå i at Luciano Spalletti, Roberto Mancini eller Vincenzo Montella kan ta over jobben.

Senere på kvelden var det Gervinhos tur til å booke hjemreise til den evige stad. Hans Elfenbenskysten stod også overfor en overkommelig oppgave i form av Vasilis Torosidis Hellas, men nok en gang skulle en feilaktig dommeravgjørelse bli skjebnesvanger. På stillingen 1-1 sørger Giorgios Samaras egenhendig for å sparke i innbytter Sios venstre bein, men dommer Carlos Vera fra Equador tolker det som en felling og peker på straffemerket. Derfra gjør Samaras ingen feil og vips var Afrikas nest største håp i VM ute av mesterskapet, mens Hellas gikk videre.

Gervinho startet som vanlig ute på venstre kant og stod blant annet for en flott assist til innbytter Wilfried Bony som bare kunne ekspedere ballen i mål. Etter 83 minutter trodde muligens trener Sabri Lamouchi at Elfenbenskyste hadde dette i sin hule hånd og valgte å ta av Gervinho til fordel for ulykkelige Sio, som skulle bli det hittil siste offeret for Eurovision-dømmingen i dette VM. Det skulle imidlertid bli det siste vi så fra Romas kantspiller i dette VM hvor han til nå har vært klubbens klart beste spiller i mesterskapet med sine to flotte mål og ene assist.

Torosidis på sin side spilte hele kampen på venstreback for grekerne, og leverte som alltid en solid defensiv innsats. Offensivt ble han også mer involvert enn i tidligere kamper. Torosidis er sammen med Brasils Maicon den eneste gjenværende Roma-spilleren etter gruppespillet, noe som må kunne karakteriseres som en liten skuffelse for Roma-interesserte.

Vi nevner til slutt at Maicon var ubenyttet reserve da Brasil oppskriftsmessig slo Kamerun 4-1 mandag, og er med det den eneste Roma-spilleren som enda ikke har vært på banen til nå i mesterskapet.