Pjanic scoret da Bosnia-Hercegovina vant

Miralem Pjanic har vært på manges lepper både før og under VM i Brasil. Bosni-Hercegovina har imidlertid underprestert noe og det var klart at de ikke ville avansere fra gruppespillet allerede etter tapet mot Nigeria i kamp nummer to. Når det er sagt har også VMs yngste deltagerland vært uheldig med et par dommeravgjørelser, som da Edin Dzeko helt legitimt gav Bosnia-Hercegovina ledelsen mot Nigeria men ble avblåst for offside.

Igår skulle vi endelig få se noe av det som bor i laget offensivt da Iran ble besieret med 3-1. Det defensive fikk vi se allerede i åpningskampen mot Argentina, men igår gnistret det også av Pjanic, Dzeko og Misimovic der freme. Vedad Ibisevic var endelig med fra start, og det kan nok spekuleres i om laget hadde vært mer tjent med å tviholde på sin offensive tilnærming med to spisser også mot lag som Argentina og Nigeria. Pjanic startet som vanlig sentralt i en mer offensiv rolle enn den han er vant med i Roma, og var meget god kampen igjennom. Blant annet noterte han seg for en assist og ett mål. Pasningsprosenten var på 81%, noe som må anses godkjent for en spiller i hans posisjon. Til sammenligning hadde den defensive midtbanespilleren Besic en treffprosent på 85 fra sin langt mindre pressede posisjon dypt i banen.

I tillegg til Pjanic scoret Edin Dzeko og Avdija Vrsajevic for Bosnia-Hercegovina, mens Ghoochannejad Reza reduserte for Iran. Begge lag må imidlertid pakke sakene sine og reise hjem fra Brasil. Nigeria og Argentina avanserer fra gruppen. Til tross for dette må Miralem Pjanics mesterskap anses som godkjent, selv om mange, inkludert undertegnede, hadde forventet mer fra både han og laget.

Kilde: Fifa.com