Torosidis ute, Maicon videre

Brasils Douglas Maicon er videre, mens Hellas’ Vasilis Torosidis er ute etter at Hellas i kveld tapte for Costa Rica i den fjerde åttendelsfinalen etter ekstraomganger og straffespark. Maicon var ubenyttet reserve da Brasil slo Chile etter straffesparkkonkurranse lørdag.

Hellas lå under inntil fem minutter før slutt mot VMs store overraskelse til nå, da Sokratis utlignet. Ruiz hadde gitt søramerikanerne ledelsen 1-0 etter et slags sleivspark som tok Hellas’ keeper på feil fot. Like før ordinær tid kom imidlertid utligningen da Sokratis fikk satt inn en retur fra Costa Ricas dyktige keepr Navas, noe som utløste full fyr på Hellasbenken i retning de costaricanske reservene og deres støtteapparat. Fernando Santos måtte til slutt ta rollen som dørvakt for å få egne spillere inn igjen i teknisk sone.

Ekstraomgangene bar preg av to lag som var svært slitne og et lag som spilte med ti mann etter at Costa Rica hadde fått en mann utvist etter en drøy time spilt. Til slutt hadde dommeren sett nok og kampen måtte avgjøres fra straffemerket, noe Costa Rica selvsagt var mest fornøyd med. Nok hadde dommeren også sett av Hellas-trener Fernando Santos, som i stedet for å ha fokus på eget lag før straffesparkkonkurransen fyrte løs mot dommeren slik at han ble vist på tribunen. Til slutt ble det Gekas som ble den store syndebukken da straffen hans ble reddet av banens beste, keeper Navas.

Torosidis leverte imidlertid sin beste forestilling i dette VM. Riktignok var han heldig som ikke fikk straffe mot seg da han handset et innlegg i andre omgang. Særlig offensivt bidro høyrebacken med meget gode innlegg mot Samaras og Mitroglou på topp for Hellas. Også defensivt ryddet Torosidis unna i stor stil sammen med midtstopperparet Sokratis og Manolas. Tvers igjennom en bunnsolid prestasjon av Torosidis som var en av Hellas’ klart beste i kveld.

Dermed må Romafansen feste sin lit til Brasil og Maicon dersom VM skal ende med en Romaspiller som verdensmester. Det er uansett meget sannsynlig at vi har sett den siste Romaspilleren løpe ut rundt på gresset i dette VM.