Er dette mannen som løser venstrebackproblemet?

 

Løsningen på Romas venstrebackproblem kan være den rutinerte engelskmannen Ashley Cole. Den tidligere Arsenal-spilleren sin kontrakt med Chelsea har utløpt og han er på utkikk etter et nytt å spille ball. Det skal tilsynelatende stå mellom Roma eller å trappe ned ved å spille for mer penger i USA eller Australia.

Cole har vært fast inventar på backen til Chelsea og det engelske landslaget i mange år, men mistet plassen sin til Cesar Azpilicueta etter at José Mourinho returnerte til London-klubben i fjor sommer. Han fikk dog noen kamper hvor han viste at nivået fortsatt sitter i beina.

I og med at overgangen i seg selv er gratis kan kanskje Roma avse noen ekstra euro i lønn for mannen som i sin tid ble døpt Cashley etter sin overgang fra Arsenal til Chelsea. 33-åringen ønsker en to år lang kontrakt med nettolønn på rundt €3 millioner euro.

Det virker som Roma kan komme til å gjøre en fullstendig overhaling av venstrebackplassen. Federico Balzaretti er så skadet at karrieren i verste all kan være over. Det ryktes at Urby Emanuelson kommer gratis fra AC Milan. Dersom både han og Cole skulle sette navnetrekket sitt på kontrakter med AS Roma vil Dodó, som Roma fortsatt har tro på, bli sendt på lån til en annen Serie A-klubb. I skaderfri forfatning er trolig den brasilianske venstrebacken god nok for de fleste Serie A-klubber under topp seks.

Løsningen på venstrebackproblemet kan altså være Ashley Cole. Dersom han akklimatiserer seg fort vil det være en god, om enn kortsiktig god løsning.