Maicon fikk endelig spille da Brasil gikk til semifinale

Noe overraskende var Romas høyreback Douglas Maicon plukket ut blant Felipe Scolaris utvalgte til å starte VM-kvartfinalen mot Colombia. Dani Alves ble henvist til benken i et forsøl på å tilføre Brasil noe mer defensiv slagkraft mot Colombias venstreside med Cuadrado og Armero.

Maicon fikk spille hele kampen og klarte seg greit defensivt i et meget sterkt og kompakt brasiliansk forsvar. Offensivt var det imidlertid langt mellom bidragene fra vår eneste gjenværende representant i VM. Det er vanskelig å si om Maicon vil få fornyet tillit i neste kamp mot Tyskland, men om Scolari fryktet Colombias offensiv er det vel liten grunn til å tro at han er mindre engstelig for å møte Thomas Müller og co. neste uke.

Vi gratulerer uansett Maicon og Brasil med semifinale-billett, og håper på flere gjensyn med høyrebacken senere i VM.