Offisielt: Dodô til Inter

Etter to år i Roma-trøya drar 22-åringen nordover i Italia i håp om lykkes for fullt i Italia. 

Dodo Roma

 

30 kamper og 2 sesonger i Roma-drakten ble fasit for den unge brasilianeren som så sine sjanser til fast førsteslagspill neste sesong til å være marginale etter at Ashley Cole i går ble presentert som Roma-spiller (i tillegg til krøllene hans ble erstattet med Uçan sine) . En del skader må ta på seg skylden for at Dodô ikke fikk utnyttet potensiale fullt ut som han har bevist at han innehar, men nå er altså eventyret i den evige stad over for denne gang.

I utgangspunktet drar Dodô til Inter på lån som strekker seg over to år til en pris på 1.2 millioner euro, men så snart han har vært på banen for førstelaget i en offisiell kamp er Inter tvunget til å kjøpe spilleren for 7,8 millioner euro. En kan dermed se på dette som et salg med en totalverdi på 9 millioner euro. Grunnen til at det gjøres slik er at Roma mottar €7,8M før 2016/2017-sesongen noe som er med på å dekke kjøpet av Salih Uçan som skal gjøres samtidig. Dette er i bunn grunn pga. Uefas Financial Fair Play-regler.

Dodô blir dermed den femte brasilianske spilleren som forlater Roma denne sommer etter at Rafael Toloi, Michel Bastos, Marquinho og Rodrigo Taddei allerede har tatt farvel. Selv takket venstrebacken for sine år på twitter etter at overgangen var gjennomført:

«Takk til Roma for disse år sammen! Takk til alle fans for alltid å gi vært med oss. Jeg er stolt over å ha vært en del av dette bra laget, takket være mine lagkamerater som hjalp meg hver dag, og alle de ansatte for det arbeidet som er gjort med meg. Takk til trener Garcia for dette fantastiske året med mange seire og rekorder. Roma vil forbli i hjertet mitt for alltid! Lykke til Roma. Forza Roma.»