Maicon og Brasil gikk på trynet mot Tyskland

Det var stilt store forventninger til den første semifinalen i VM mellom Brasil og Tyskland i går kveld. Brasil måtte klare seg uten Neymar (skade) og Thiago Silva (suspensjon), men var likevel forventet å gi Tyskland kamp om den første finaleplassen. Slik skulle det ikke gå og tyskerne gav seg ikke før de hadde scoret syv ganger. Oscar reduserte på slutten til 7-1.

Fra sin høyrebackposisjon kunne Romas Douglas Maicon registrere at Tyskland ledet 5-0 når det var spilt en halvtime. Som en av de mer erfarne i laget evnet ikke Maicon å få medspillerne på beina etter tre kjappe Tysklandscoringer i innledningen, noe som resulterte i fullstendig defensiv kollaps. Før sjokket viste Maicon prov på offensivt initiativ langs kanten, men ble i likhet med lagkameratene altfor passiv og ballorientert i det defensive arbeidet.

Maicons VM må uansett anses som en positiv overraskelse. Fra å tilbringe de første fire kampene på benken fikk han noe overraskende to kamper fra start i sluttspillet etter vrakingen av Dani Alves. Det spørs imidlertid om ikke innsatsen i VM var det siste vi så av Maicon på landslaget, som nå går en spennende sesong i møte i Roma.