Calcio Mercato: Rykteoppdatering

Ryktene som omhandler Mehdi Benatia fortsetter å svinge frem og tilbake. Lenge så Manchester City ut som favorittene til å sikre seg spilleren som overbeviste absolutt alle forrige sesong, men nå skal Manchester-klubben heller valgt å gå for Portos 21-år gamle franskmann Eliqium Mangala i stedet, for en angivelig pris på rundt €40 millioner. Når det gjelder Benatias skjebne sies det at Roma skal måtte få inn et bud på over €38 millioner for å vurdere et salg. Ressurssterke Bayern Munchen skal visstnok ikke være skremt av dette, skal vi tro visse kilder, mens ‘nyrike’ Liverpool ikke overraskende også blir nevnt i kjølvannet av Suarez-salget verdt €94 millioner.

På vei inn er fremdeles det heteste navnet på tapeten Xherdan Shaqiri. Sabatini ser ut til å være i full gang med prutingen og vil gjerne dytte prisen ned til rundt €16 millioner. Om Bayerns interesse rundt Benatia virkelig skulle begynne å ta form kan det også selvsagt være snakk om å bytte disse spillerne som en del av avtalen.

Et alternativ til Shaqiri som har blitt nevnt hyppig den siste uken er Dynamo Kyivs Andreij Yarmolenko. Roma skal angivelig allerede ha lagt inn et bud på €18 millioner, et bud ukrainerene avslo. Yarmolenko har av flere blitt kalt den nye Schevchenko, da han innehar mange av de samme egenskapene i form av en kombinasjon av enorm fart og styrke, god teknikk, et hurtig rykk og en farlig skuddfot. Yarmolenko kan spille både som ving og  som spiss. I tillegg meldte Gianluca Di Marzio i dag at Roma jager mer enn noen gang etter Alessio Cerci, men Torino skal ha vist noe motvillighet.

Monaco’s tidligere nevnte unge belgier Yannick Ferreira Carrasco ser imidlertid ut til å være nærmest av alle en overgang til Roma. Den 20-årige midtbanespilleren, som har spilt mer eller mindre fast for sin klubb i to sesonger har bar ett år igjen av kontrakten sin og avslo nylig et forslag om fornyelse. Prisantydningen skal ligge rundt €5,5 millioner.

Det sies at Rudi Garcia har bedt Sabatini om å ha laget mer eller mindre ferdig foran USA-turneen med avreise 21. juli, og den neste uken kan dermed bli en avgjørende en, fylt med lite søvn og mange sigaretter for Walter Sabatini.