Ingen VM-medalje på Maicon

Romas eneste gjenværende spiller i VM skulle sammen med resten av lagkameratene forsøke å gjenreise noe av vertsnasjonen Brasils ære mot Nederland i går kveld. Det skulle imidleryid vise seg at «de oranje» stilte langt mer motivert til kampen, og ved kampslutt stod det 0-3 på måltavlen. Kampen skulle imidlertid bli skjemmet av en rekke svært dårlige dommeravgjørelser. Vi har vært inne på dømmingen tidligere i dette mesterskapet, men i sluttspillet har dette forbedret seg. Igår skulle det imidlertid gå helt galt for dommer Djamel Haimoudi fra Algerie. Etter kun to minutter ble Robben spilt igjennom og dratt ned av Thiago Silva. Ja, Robben hjelper til. Ja, det er uendelig urutinert av Silva som burde hatt rødt kort. Nei, det skulle aldri vært straffe siden fellingen skjedde utenfor straffefeltet. Haimoudi kom helt ut av rytmen etter dette, noe som tidvis skjemmet kampen, særlig utover i andre omgang.

Maicon på sin side fikk nok en gang spille 90 minutter for Brasil på høyrebacken, muligens hans siste i karrieren. Defensivt slet han som resten av lagkameratene med raske Robben, og bevegelige Wijnaldum og De Guzman. «Il Colosso» kom imidlertid på flere av sine signaturløp på høyrekanten og fikk slått farlige crossere inn i boksen. Dessverre for Brasil ser det som regel ut som en Sleivdal-stripe når ballen kommer inn i motstanderens straffefelt.

Alt i alt må likevel Maicon få godkjent for sin innsats dette sluttspillet. Siden debuten i kvartfinalen mot Colombia har han spilt hvert eneste minutt, og han er den av forsvarspillerne som har kommet klart best fra det når Brasil har blitt nedsablet av både Tyskland og Nederland på slutten. Vi får håpe mannen som var tiltenkt navnet «Michael Douglas», men som ble offer for en ørliten stavefeil fra faren, rister av seg skuffelsen og stiller knallsterkt når Roma snart sparker i gang sesongoppkjøringen.