Dagens rykter 18/7

Rudi Garcia uttalte tidlig i vår at klubben måtte forsterke stallen dersom man skulle tåle en lang sesong med Champions League-fotball, og de siste ukene har vist oss at Walter Sabatini har oppfylt franskmannens ønsker. Skal man tro ryktene, så er ikke forsterkningen av troppen komplett enda.

Bs0kHTCCEAAbhNE

Dagens sterkeste rykte omhandler Xherdan Shaqiri. Romanews.eu melder at sveitseren er enig med Roma om en kontrakt verdt 2,5 millioner euro i året. Hvor lang denne kontrakten er meldes ikke, men man kan anta 4-5 år. Bayern Munchen skal kreve rundt 20 millioner euro for kantspilleren som imponerte i det nylig avsluttede verdensmesterskapet. En særdeles viktig brikke i denne overgangen er Adem Ljajic. En uslepen diamant som desverre ikke fikk det helt til i sin første sesong i hovedstaden. Førstesesongen skal likevel ha imponert Schalke 04 nok til å betale 15 millioner euro for serberen. Interessen for Ljajic skal være stor også i Italia, men naturlig nok ønsker man ikke forsterke motstanderene sine. Den tiden ser heldigvis ut til å være over, med mindre man ser på Dodo som en forsterkning for Inter. Spesielt Milan skal være interessert i å hente Ljajic, som i likhet med Iturbe, ønsket seg til Roma fremfor Milano. Dette «byttet» ser svært klokt ut dersom man ser på stallsammensetningen og Rudis måte å spille fotball på. Ljajic trivdes bedre i tospann i Fiorentina, enn som som en ren ving eller ren spiss. Shaqiri derimot er mer en rendyrket ving. Dersom Roma ender opp med å kunne stille med Gervinho, Iturbe, Shaqiri og Florenzi på kantene denne sesongen, så har Sabatini gjort en svært god jobb med å forsterke en lagdel som var litt tynn forrige sesong. Urby Emanuelson kan også bekle venstrekantrollen, samt spennende unggutter som Caprari, Ricci, Piscitella og Politano som kan bidra i fremtiden dersom karrierene deres tar de nødvendige stegene. Hva som skjer med Paredes og Sanabria er enda en smule uklart.

fcb_celebration_shaqiri_628

Det er ikke bare på kantene det ser ut til å fylles opp med spillere. African Celebrities Magazine Football kan idag melde at Samuel Eto’o er så godt som klar for Roma. Hvorvidt dette er en troverdig kilde får dere bedømme selv. Undertegnede har mer tiltro til Di Marzio, som igår meldte at Rudi Garcia ikke var spesielt lysten på kameruneren. Noe som taler for en eventuell overgang er Eto’os erfaring fra både Italia og Champions League, samt at han ikke vil koste klubben noe i overgangspenger.

1185655255

Foruten dette har ikke media klart å avdekke Sabatinis planer for kommende sesong, men vi kommer tilbake med mer.

PS. Roma har idag annonsert billettpriser for kommende sesong. Klikk deg inn på hjemmesiden for å se de oppdaterte prisene.