Blir Benatia?

Mye er allerede løst hva gjelder spillerlogistikk i forkant av den nye sesongen til AS Roma. Det store spørsmålet nå er hvorvidt stoppergiganten Mehdi Benatia blir værende i klubben. Marokkaneren slo seg vrang på TV i hjemlandet tidlig i sommer da han mente AS Roma ikke hadde oppfylt sitt løfte om en solid forbedring av kontrakten. Manchester City var klare for å hente den tidligere Udinese-spilleren, men forhandlingene med Sabatini førte ingensteds hen og de skal etter sigende ha rettet blikket mot Eliaquim Mangala fra Porto. Deretter begynte ryktene å svirre om at Chelsea kunne tenke seg å hente Benatia til England. Nå har imdlertid Chelsea-manager José Mourinho uttalt at markedet til Chelsea stengte 19. juli og at han er fornøyd med signeringer som Filipe Luis, Diego Costa og Cesc Fabregas og at han ikke er i markedet for en stopper.

Benatia selv har ved et par anledninger etter at laget returnerte til trening bedyret at han kommer til å bli i Roma. Dog: det er forstatt godt over en måned igjen av overgangsvinduet og mye kan skje. Sabatini skal være klar på at dersom Benatia forsvinner så skal han hente inn en erstatter av tilsvarende kaliber. Det som er sikkert er at selv om Benatia skulle bli i klubben så trenger Roma en midstopper til. Benatia, Castan og Romagnoli er foreløpig beholdningen på stopperplass. Det har vært snakket om Basa fra Lille i hele sommer og avtalen skal ha vært klar, men blitt lagt på frys. Nå har også Lilles president uttalt at montenegrineren ikke kommer til å forlate klubben i sommer. Walter holder også et godt øye med situasjonen til Rolando i Porto. Rolando, som har tilbrakt tid i Napoli og Inter på lån har ikke blitt kalt opp til Portos pre-season og jobber med å få kontrakten sin terminert. Både Inter og Roma kan være klare med tilbud dersom kontrakten blir revet i fillebiter.

Litt om Adem Ljajic til slutt. Schalke 04 skal være meget interessert i å hente serberen til Tyskland. Til tross for at Adem ikke hadde noen stor debutsesong på Olimpico skal Sabatini ha enkelte  reservasjoner mot å la han forlate Trigoria. Han mener nemlig at den tidligere Fiorentina-spilleren er undervurdert av mange og at det bor magi i føttene til Nutella-mannen. Siste ord i den saken er neppe sagt.