Sommerturné 2014: USA

I morgen tar Roma turen til USA for å begynne på det som er en fartsfylt og potensielt utfordrende sommerturné. Fra offisielt hold ble det i dag lagt ut en liste på spillerne som er tatt ut:

BALZARETTI Federico BALASA Mihai Alexsandru BENATIA Medhi BORRIELLO Marco

CALABRESI Arturo CAPRADOSSI Elio CASTAN Leandro COLE Ashley

DE ROSSI Daniele DE SANCTIS Morgan DESTRO Mattia EMANUELSON Urby

FLORENZI Alessandro GERVINHO GOLUBOVIC Petar ITURBE Juan Manuel

KEITA Seydou LJAJIC Adem LOBONT Bogdan NAINGGOLAN Radja

PAREDES Leandro PETTINARI Stefano PJANIC Miralem ROMAGNOLI Alessio

SANABRIA Antonio SKORUPSKI Lucasz SOMMA Michele STROOTMAN Kevin

SVEDKAUSKAS Thomas TOTTI Francesco UÇAN Salih

Verdt å merke seg her er at Mehdi Benatia er inkludert. Dette behøver selvsagt ikke bety noe som helst, da situasjonen rundt Benatia er som tidligere omtalt høyst usikker. Dog ville det muligens vært et dårlig tegn dersom hans navn ikke var på listen. Man obersverer også at begge de faste høyrebackene i form av Maicon og Torosidis ikke er inkludert. Dette er trolig grunnet at de har fått et par uker ekstra hvile etter et tøft VM. Trolig vil vi da se rumeneren Mihai Balasa få en plass i startelleveren for å dekke denne plassen under kampene i USA, som han gjorde brukbart nok under fredagens 3-1-seier mot Indonesias U23-lag. I tillegg kan man legge merke til at Balzaretti har fått komme med. Mannen som var ute med en brokkskade stort sett hele forrige sesong, har man ikke hørt noe om eller fra siden han ble operert for flere måneder tilbake. Om den hårfagre venstrebacken er klar for spill eller ei er uvisst, men kanskje har Garcia sett noe på treningsfeltet som viste glimt av gamle takter? Fingrene er krysset.

Programmet til Roma under turneen lyder slik:

Vennskapskamp

24/7: Roma – Liverpool. Fenway Park, Boston.

Champions Cup

27/7: Manchester United – Roma: Sports Authority Field, Denver.

30/7: Real Madrid – Roma: Cotton Bowl, Dallas.

2/8: Internazionale – Roma: Lincoln Financial Field, Philadelphia.

I Champions Cup er det ingen utslagsrunder, men kun en finale mellom vinnerne av de to forskjellige gruppene. I den andre gruppen finner man Liverpool, Manchester City, Milan og Olympiakos og finalen vil bli spilt den 4. august i Miami.

En liten ryktenotis til slutt: Nå kan det se ut som at Roma velger å benytte seg av muligheten til å skaffe seg Rafael Toloi på permanent basis allikevel. Toloi gjorde seg på ingen måte bort i Serie A, og det er en kjent sak at han hadde lyst til å bli i Italia. Forhåpenligvis vil vi få flere svar angående midtstoppersituasjonen i Roma i løpet av kort tid, noe vi selvsagt vil gi loepende oppdateringer på. å