Skadet Negredo skaper hodebry for Pellegrini – gode nyheter for Roma-ører

Manchester City har som kjent snust litt på en viss Mehdi Benatia i det siste, og mye kan tyde på at siste sniff er tatt i den saken.

benatia strootman

 

 

 

 

 

 

 

Grunen til dette er en kombinasjon av F.A. og UEFA’s regel om at et lag kan ha max 17 spillere som ikke er fra landet laget er fra, eller lettere forklart; ‘home-grown’, (og alt det utrykket medfører), og at Àlvaro Negredo brakk en av mellomfotsknoklene (den femte og ytterste) i en treningskamp mot Hearts fredag. Dette vil subsekvent føre til at Negredo ikke blir solgt, da han er ute i minst tre måneder, slik at Pellegrini ikke kan ta inn en ekstra spiller som ikke er nettopp ‘home-grown’. Mye ikke.

For ordens skyld har Atletico Madrid vært i aktiv dialog med Manchester City om angriperen etter de mistet forrige sesongs helt til Chelsesa.

Som vi alle vet er ikke Benatia fra England, og det kan dermed bli en vanskelig handel å gjennomføre for de regjerende engelske mesterne.

Dersom du pustet lettet ut av de første setningene, oppfordres du til å fylle lungene igjen med friskt surstoff, fordi theguardian.co.uk kan nemlig melde om at City skal være villige til å selge ingen ringere enn Javi García, for å komme seg innafor kvoten – og som om ikke det var nok, har Napoli meldt sin interesse her i gården.

Oppsummert vil dette si at ‘worst case’ er at Benatia går til City og svekker Roma grundig, og at City på sin side slipper García til Napoli, som blir (etter min mening) grundig forsterket. Ikke fullt så apokalyptisk blir det dersom City velger å hente inn Eliaquim Mangala, eller faktisk ikke gjør noenting i forhold til utlendingskvoten sin.

Da man er i oppsummeringsmodus ville nok et salg av vår marrokkanske bauta etterlatt seg en trillebår og to med arabiske oljepenger, men det hersker nok konsensus at Benatia blir vanskeligere å erstatte enn f.eks. Marquinhos, som ble solgt i fjor sommer. Spillere som har blitt nevnt som mulige erstattere er bla. Villas Ron Vlaar. Et navn få Serie A-angripere skjelver i shortsene sine av (til tross for at han er en tøff spiller og hadde et bra VM).

Men heldigvis ser det ut til at omstendighetene vil noe annet, og at City – Benatia forholdet har kjølnet til det behagelig svale.

I en sesong som kan bli en av de beste siden 2001 (mye pga. Allegri), er det imperativt med et solid forsvar, og da ser i hvert fall undertegnede på Mehdi Benatia som en integral brikke i det nevnte solide forsvaret.

 

DAJE!