Roma 1-0 Real Madrid

Francesco Totti scoret nattens eneste mål da Roma tok sine første poeng i International Champions Cup. 

totti real madrid2

Romas lag: Skorupski; Florenzi(78′ Somma), Benatia, Castan, Cole; Nainggolan (78′ Ucan), Keita (86′ Keita), Pjanic(65′ De Rossi); Iturbe (78′ Sanabria), Totti (70′ Borriello), Ljajic

 

Etter at begge lag hadde tapt sine åpningskamper i International Champions Cup var kun seier godt nok om en fortsatt skulle ha håp om en finaleplass og en kunne merke på stemningen allerede før avspark at det var noe som sto på spill. Tidligere Barcelona-spiller Seydou Keita kom i klammeri med den velkjente bråkmakeren Pepe hvor både spytteklyser og vannflasker ble vekslet mellom kamphanene (dere kan tippe hvem som gjorde hva), bakgrunnen for det hele var at Pepe kalte Keita en ape da Roma-spilleren spilte i Barcelona og 34-åringen nektet å ta portugiseren i hånda før avspark. Heldigvis satte ikke det demperen for en aldeles underholdende fotballkamp.

Førsteomgang var sjansefattig, men intens. De regjerende Champions League og International Champions Cup-vinnerne styrte det meste av spillet uten å overkjøre et godt defensivt Roma. Det var også de som sto for omgangens største sjanse da Skorupski parerte briljant et skudd fra Isco før Benatia blokkerte Pepe på returen like før pause. Benatia hadde forøvrig en fantastisk kamp og var muligens banes beste.

I den andre omgangen tok Roma mer over og fikk styre spillet litt mer enn de gjorde innledningsvis. Selv om de ved snaue timen ikke hadde prestert å skape en skikkelig målsjanse tok de tydeligvis lærdom av United-kampen og scoret på den første og beste mulighet; Keita trillet ballen ut på høyresiden som Totti elegant hoppet før pasningen ente opp hos Florenzi. Unggutten la perfekt inn til Totti som hadde kommet seg i posisjon og fra 11 meter gjorde kapteinen ingen feil og avsluttet et strålende angrep med en aldeles nydelig scoring.

Real Madrid brukte litt tid på å komme over scoringen for kun minuttet etter seiersmålet var Roma farlig frempå igjen, men Adem Ljajic var et par centimetere på feil siden av stangen til å doble ledelsen.

Den siste halvtimen ebbet ut i en haug av bytter for begge lag og det amerikanske publikumet trodde dermed at banen var åpen for alle og rundt 15 personer stormet banen i et forsøk på å skape fotballglede. Glede ble det ikke for Real Madrid som nå ikke har muligheten til å nå finalen i Miami, men «drømmen» lever enda for Roma. Stillingen før den tredje og siste runden i gruppespillet er som følger: Manchester United 5 poeng, Roma 3 poeng, Inter 3 poeng og Real Madrid 1 poeng. Roma er avhengig av at Real Madrid slår Manchester United i tillegg til at dem selv slår Inter på lørdag for å bli gruppevinnere og dermed sikre en plass i finalen 4. august.

Selv om begge lag manglet en del viktige spillere var det en veldig god gjennomkjøring av Roma som så absolutt viste at de ikke burde bli tatt lett på i Champions League den kommende sesongen!