Dagens rykter 9/8

Det nærmer seg sesongstart med stormskritt og Roma tar turen til Østerrike for å finpusse formen. Følgende spillere blir med på flyet fra Fiumicino:

Astori, Balzaretti (!), Benatia, Borriello, Cole, Capradossi, Castan, De Rossi, Destro, Emanuelson, Florenzi, Gervinho, Iturbe, Keita, Ljajic, Lobont, Nainggolan, Paredes, Pjanic, Sanabria, Skorupski, Somma, Strootman, Svedkauskas, Torosidis, Totti, Ucan.

balzaretti-roma

Undertegnede finner det positivt overaskende at Federico Balzaretti er inkludert, og man kan se på det som et tegn på at den hårfagre venstrebacken er på vei tilbake. Maicon er ikke med, noe som har vekket noe oppsyn. Agenten var raskt ute og avkreftet at det var problemer i forholdet mellom Roma og Maicon, og forklarte at fraværet skyldes at Maicon har fått innvilget én måned fri etter sin siste kamp i VM. Dermed kan Rudi Garcia belage seg på å ha Maicon tilbake på treningsfeltet 12. august.

Noe som kan tyde på at det vil skje flere endinger i forsvaret til Roma er at Alessio Romagnoli ikke er med til Bad Waltersdorf. Kilder hevder at han blir igjen i Roma for å gjennomføre en låneovergang til en Serie B-klubb. Enkelte har ønsket seg forsvareren ut på lån for å få mer spilletid, og det kan nå se ut som om de får ønsket sitt oppfylt.

Skjermbilde 2014-08-09 kl. 19.01.02

Dersom den unge romeren skulle forlate klubben er flere midtstoppere ryktet inn. Mye har tydet på at det er River Plate’s Balanta som er høyest på ønskelisten til Sabatini, men sportsdirektør i River Leonel Gancendo har avvist at de har hatt noe kontakt med Roma. Det har også versert rykter om grekeren Kostas Manolas, men ingenting konkret ser ut til å ha skjedd. En som har vært ryktet til Roma i hele sommer, Marko Basa, har fortsatt sterke ønsker om å flytte etter Rudi Garcia til den evige stad skal man tro tuttomercatoweb.com. Franskmannen virker å være komfortabel med å ha Elio Capradossi som femtevalg, men ønsker seg nok en solid stopper dersom Romagnoli forsvinner. Noe som ville endret situasjonen prekært er om Medhi Benatia skulle forsvinne. Som alle andre dager denne sommeren ryktes han bort. Idag er det, igjen, Manchester United som ønsker seg forsvarssjefen i Roma. Et bud oppmot 40 millioner euro kan tikke inn i faksmaskinen til Walter Sabatini. Det er trolig ikke veldig langt unna hva man kommer til å akseptere. For de som liker å drømme, meldte forøvrig Marqinhos at han forlot en stor bit av hjertet sitt i Roma da han flyttet til Paris for et år siden…

En som definitvt ikke spiller i Roma kommende sesong, er egenproduserte Stefano Pettinari. Han skal sammen med sin venn Federico Viviani spille for Latina i Serie B. Noen tenkte tanken at han ville bli i Roma for å fylle opp kvoten for spillere fra eget akademi i Champions League, men drar på utlån for å få mer spilletid. Pettinari gjør dette etter råd fra Walter Sabatini og Rudi Garcia. 92-modellen var lenge sett på som et av de større talentene under De Rossi’s ledelse på primavera-laget, men har enda ikke fått sjansen på øverste nivå. Etter at han debuterte for Roma i Europa League i 2010, har han spilt for Crotone, hvor han har gjort sakene sine svært bra. I likhet med en annen romer vi kjenner godt til, trives han best som trequartista eller spiss.

800-PETTINARI