Roma – SV Eltendorf 5-0

Dagens vennskapskamp mot vesle SV Eltendorf endte til slutt 5-0 til de gulrøde etter noe som så ut som veldig varme 90 minutter på den lille stadionen i Bad Waltersdorf. Som forventet styrte Roma stort sett kampen, men østerikkerne jobbet upåklagelig hardt. Dette, kombinert med noe uflaks og noe udyktighet gjorde at det kun sto 1-0 til pause. Dette ene målet sto Gervinho for i sin første kamp siden VM, etter forarbeid av Francesco Totti.

Gervinho var for øvrig proppfull av selvtillit og til konstant bry nedover sin høyreside. Ivorianeren virket faktisk i meget god form til tross for at han ikke har trent sammen med laget på to måneder. Han brukte hurtigheten og uforutsigbarheten sin for alt de var verdt i dag, men det lille ekstra manglet imidlertid i de avgjørende øyeblikkene. Det samme gjaldt i og for seg for ving-makker Alessandro Florenzi som gjentatte ganger kom seg gjennom etter gode pasninger fra Totti, som for sin del så ut til å kose seg med å spille på de to vingene i bakrom.

Dette førte til mye løping for Eltendorf-spillerene og mistet noe av konsentrasjonen og løpsstyrken. Dette, kombinert med noen av innytterene trygt kunne tatt av seg noen kilo eller trengt noen fler år på nakken, gjorde at andreomgang etterhvert ble enda mer ensidig enn de første 45 minuttene. Michele Somma, som kom inn som høyreback et stykke ut i andreomgang sørget for 2-0 etter en smart innøvd frisparkvariant fra Totti via Florenzi, selv om målet muligens teknisk sett var et selvmål. 3-0 var et faktum ikke lenge etterpå etter at Totti utnyttet en noe svakt plassert keeper med en klassisk, alltid like vakker, cucchiaio. To minutter etterpå fikk samme mann straffe som han selv satt, før Somma igjen kommer på et glimrende løp og setter ballen i mål til 5-0 etter en retur på et av mange skudd fra innbytter Marco Borriello, som ikke maktet å overliste keeperen i dag til tross for mange gode muligheter. Disse var for øvrig ofte regissert av Salih Uçan, som hadde et meget flott innhopp det siste kvarteret.

Dommeren blåser av kampen i det 88. minutt (!) og umiddlerbart blir banen stormet av ivrige, muligens øl-drikkende Roma-supportere. Bildene var noe kaotiske etter dette tidspunktet, men De Rossi ble filmet joggende inn i garderoben uten både drakt og shorts, mens man i neste bilde kunne se en stolt mann vise frem hvor drakten hadde havnet.

I kjølvannet av kampen ble Rudi Garcia intervjuet, og på spørsmål om Benatias fremtid kunne han ikke utelukke et salg, selv på tampen av overgangsvinduet, men la til at han vil ha så få forandringer som mulig før sesongstart.