Offisielt: Benatia til Bayern

Bayern Munchen meldte tirsdag ettermiddag at de hadde sikret seg midtstopperen på en 5-årsavtale. 

Benatia Bayern

Etter en en endeløs saga igjennom hele sommeren er det endelig blitt bekreftet at Mehdi Benatia skal befinne seg i Bayern München de neste fem sesongene. Fem år var også planen da 27-åringen signerte for Roma i fjor sommer, men det ble altså kun med en sesong. 33 kamper og 5 mål ble fasiten for Benatia i Roma-drakt som nå søker (penge)lykken i Bundesliga.

Overgangssummen er ikke blitt bekreftet enda, men det er rapportert om at den skal ligge på €26M + €4M i bonuser. Det vil si at for andre sesong på rad tjener Roma gode penger på en midtstopper som kun har spilt en sesong for klubben. Overskuddet var langt ifra like høyt som Marquinhos (€25,7M), men €15,5M er gode penger for en spiller som ikke hadde noen intensjon om å fortsette karrièren i den evige stad.

Roma sender dermed sin andre midtstopper til Tyskland denne sommeren etter at Tin Jedvaj dro på lån til Bayer Leverkusen tidligere denne sommeren.

Erstatteren til Benatia blir Kostas Manolas som ennå ikke har blitt bekreftet, men grekeren har i dag gjennomført den medisinske testen i Roma og vil etter alt og dømme bli presentert innen kort tid.