Spillervurderinger, Roma – Fiorentina

Morgan De Sanctis, 8.0: Lite å gjøre i store deler av kampen, men gjør jobben sin meget bra når det trengs. To matchvinner-redninger i andre omgang etter henholdsvis frispark fra Ilicic og skudd fra kloss hold signert Babacar. Kliner også til med en suksessfull Neuer-aktig utrusning som hindrer en stor sjanse.

Ashley Cole, 6.5: Er litt anonym og ser muligens ut til å slite litt med kommunikasjonen fremover. Gjør seg imidlertid slett ikke bort. Kommer på friske løp offensivt og bidrar brukbart defensivt. Får pluss for en meget viktig talking som bryter en farlig kontringsmulighet tidlig i andre omgang. Drar på seg et unødvendig gult kort for drøying av tid mot slutten.

Davide Astori, 6.5: Har lite å gjøre, og ser ut til å ha bra kontroll på sin mann. Imidlertid oser det ikke trygghet og grinta som vi er vant til fra Leandro Castan. Spiller hele tiden i grenseland tøft og kompromissløst, og blir belønnet med et gult kort til slutt.

Kostas Manolas, 7.0: Solid kamp av debutanten. Så litt nervøs ut i starten, men brukte dette som motivasjon og hadde massevis av tenning. Tøff og effektiv i duellspillet, og gir Gomez meget lite plass til å boltre seg på. Byttet ut etter 67 minutter.

Vasilis Torosidis, 7.5:Meget god kamp av grekeren, både offensivt og defensivt. Som vanlig ivrig til å komme på løp oppover høyreisden, noe som fører til fine kombinasjoner med Totti og Iturbe.

Daniele De Rossi, 7.5: Flest pasninger av alle i matchen med 77 (94% var vellykkede), noe som taler til hans meget gode kontroll av midtbanen. Fiorentinas nøkellspiller Borja Valero ble godt pakket inn gjennom hele kampen på en rutinert måte. Blir flyttet ned som midtstopper den siste drøye halvtimen, og gjør en god figur med unntak av at han selger seg litt i en situasjon. Solid.

Radja Nainggolan, 8.5: Som vanlig dårlig sveis, men får prisen for banens beste; noe han ville fått selv uten mål og assist. Spesielt første omgang herjet han fullstendig på midtbanen med gode offensive initiativ i form av et imponerende driv og gode pasningsvalg. I tillegg har han et like imponerende driv defensivt, og avslutter disse med gode og kontante taklinger. Leser spillet godt, noe som fører til det første målet. Står for en flott målgivende pasning i bakrom som finner Gervinho.

Miralem Pjanic, 7.5: Oser selvtillit og initiativ, og viser mye klokskap både offensivt og defensivt i hvordan han leser spillet. Veldig dyktig til å bryte for så å gjøre gode valg fremover. Har også noen imponerende defensive løp. Burde muligens hatt straffe tidlig i andre omgang. Lovende serieåpning.

Francesco Totti, 7.0: En flott forestilling fra kapteinen. Skapte farligheter og virket inspirert,. Åpnet forsvaret til Fiorentina flere ganger med pasninger som bare han kan komme med, men manglet kanskje det lille ekstra. Snakker på seg et unødvendig gult kort. Erstattet av Florenzi etter 70 minutter.

Gervinho, 7.0: Ser både farlig og ufarlig ut gjennom hele kampen. Spiller med mye selvtillit og energi, går på gode løp og skaper mye selv. Ser imidlertid ut til å svartne noe i de avgjørende øyeblikkene. Selvsagt med unntak av målet, som han avslutter godt.

Juan Iturbe, 7.0: Som sin vingmakker har Iturbe både fart og energi, kanskje til og med enda litt mer. Vil veldig mye, men sliter en smule med avgjørelsene med ballen i bena. Vinner på flott måte et frispark som han selv setter brukbart over. Kommer på noen fantastiske defensive løp som er moro å se. Ser sliten ut etterhvert, og blir byttet ut mot Ljajic i det 76. minutt.

Innbyttere:

Seydou Keita, 7.0: Er trygg etter at han kommer innpå for den siste halvdelen av andre omgang. Gjør ting enkelt for medspillere og ting vanskelig for motspillere. Viser rutine til tross for at det var hans første kamp i Serie A.

Alessandro Florenzi, 6.5: Gjør det som er forventet av ham de 20 minuttene han spiller, og bistår med energiske og friske ben. Jobber hardt både fremover og bakover på banen, men forholder seg relativt anonym.

Adem Ljajic, 6.5: Kommer inn for Iturbe og spiller venstre kant. Posisjonerer seg godt i angrep når ting skjer på høyresiden, noe som leder til at han plukker opp ballen i småfarlig posisjon ved et par anledninger, men skuddene blir blokkert. Ser lysten ut.